Регионално

Тони Дурам: Иднината е светла ако влијаете врз однесувањето на потрошувачите

31 авг 2022
Мојата најголема грижа е дека опседнатоста на продавачите и брендовите со цената непотребно ќе ѝ го одземе профитот на индустријата,...

Дејан Јовановиќ: Победнички менталитет, амбиција, дисциплина

24 авг 2022
Едно е сигурно – комфорната зона не ве развива и во моментот кога ќе излезете од неа, вашите сетила за преживување ве тераат да...

Оливер Гичевски: Ефикасноста и едноставноста се најважните лекции

13 јул 2022
Во продажбата нема минат труд и затоа фокусот секогаш треба да биде на порастот, придружен со приспособливост и истрајност...

Славен Ружиќ: Извозот во Јапонија е важен деловен чекор

29 јун 2022
Јапонија е еден од најголемите увозници на месо и месни преработки и токму затоа гледаме потенцијал на тој пазар

dm drogerie markt: 10 ГОДИНИ УСПЕШНА ПРИКАЗНА

13 јун 2022
Најголемиот дрогериски ланец во Европа, dm drogerie markt, кој работи во С. Македонија со продажна мрежа од 21 дрогерија во 9 градови и повеќе од 200...

Горан Ковачевиќ: „Гомекс“ ќе ги задржи својата физиономија и посебност

08 јун 2022
Логиката на работењето со фондови е на секои 5-7 години да го смените партнерот: да тргнете со помал фонд и потоа, како што се зголемува...

Драган Шашиќ: Ја осигуруваме верноста на купувачите на 17 пазари

11 мај 2022
На чело сум на еден многу мотивиран тим, кој за само неколку години успеа да создаде современа млекарска компанија која е присутна на...

Јован Радосављевиќ: Луѓето се извор на мотивација

27 апр 2022
Напредувањето во хиерархијата носи голема моќ, која пак значи и голема одговорност и искушенија што го менуваат човекот

Јернеј Мурн: Секогаш напред без сомнеж и страв

06 апр 2022
Донесов многу погрешни одлуки, но за нив размислувам како за добри лекции за животот. Мора да правите грешки денес за да ги избегнете во...

Денис Крсник: Искуството нѐ прави тоа што сме

23 фев 2022
Кога ќе се појават неочекувани ситуации, се справуваме со нашите одлуки без разлика какви се последиците. Затоа, нема погрешни одлуки –...

Себастијан Ренак: Како да се зајакне синџирот на снабдување

11 јан 2022
Персонализацијата во основа е само подетално проширување на темата за локалноста на ниво на поединечен купувач...

Славен Ромац: Cedevita продолжи да шири позитивна енергија

22 дек 2021
Во текот на нешто повеќе од една и пол година, колку што трае глобалната пандемија, Cedevita ја задржа и дополнително ја зајакна својата...
Вчитува уште новости...