Продажба

Емир Ганибеговиќ: Зошто забораваме дека ние го одбираме патот?

28 фев 2024
Зошто многу лесно стекнуваме лоши навики, а тешко стекнуваме добри? Зошто тешко излегуваме од маѓепсаниот круг на опседнатост со нешто...

Емир Ганибеговиќ: (Р)еволуција на малопродажбата

10 јан 2024
Во тек е дигиталната ера, а нашата работа во продажбата е да ја приспособиме индустријата на барањата на пазарот – од пронаоѓање на...

Емир Ганибеговиќ: Азбука на успехот

08 ное 2023
Поминав доволно време на менаџерски позиции во големите корпорации за да ги научам вистинските продажни чекори – од производство до...

Емир Ганибеговиќ: Вистински и проверени рецепти за успех

28 сеп 2023
Почнете да се насочувате кон вистинските и проверени рецепти за успех. Неколку од нив (еден мал дел) напишав во овие неколку редови и...

Емир Ганибеговиќ: Една од ретките позитивни работи по пандемијата

07 сеп 2023
Прашање од милион долари: Кога е најдобро настаните да се одржат виртуелно, а кога да се одлучиме да ги одржиме физички?

Емир Ганибеговиќ: Зошто веќе немаме сила за работа и за надеж?

06 јул 2023
Дали сте успешни во работата што ја работите? Да? Или можеби не? Не мора многу да чекате за одговорот. Тоа го знаат сите од вашата околина...

Емир Ганибеговиќ: Направете промена, разбудете се!

14 јун 2023
Каде се изгубивме? Каде исчезна заедништвото во деловната средина, борбата „сите за еден, еден за сите“? Зошто толку се...

Емир Ганибеговиќ: Чиј глас се слуша на состанок?

11 мај 2023
И кога издржавме повеќе од две години стресови и животни предизвици, приспособени на новата стварност – ни дојде таа „свеќа“ на крајот...

Емир Ганибеговиќ: Чук, чук... има ли некој внатре!?

15 мар 2023
Кога искрено ќе си го поставиме прашањето: На што да го посветиме нашето (ограничено) време во животот за да оствариме најголем успех?

Категори-менаџмент во е-трговијата

01 дек 2021
Индустријата за е-трговија е огромна, а сепак функционира непречено. Тајната за тоа е во нејзиниот категори-менаџмент...

Е-продажба: Да се биде или не?

27 јан 2021
Со појавата на таблетите и на паметните телефони електронската малопродажба влезе во нова, напредна фаза...

Е-продажба: Изберете го вистинскиот партнер

07 окт 2020
Многу е важно уште од почетокот да се воспостави соработка која ќе се темели врз принципите на транспарентност и споделување на сите...
Вчитува уште новости...