Свет

Јужна Африка: Силен раст на „Шпар“ во првиот квартал

21 фев 2024
Компанијата објавила дека во Јужна Африка остварлила раст во големопродажбата од 5,6%, додека продажбата на намирници и пијалаци...

Унгарија: „Нестле“ ги проширува капацитетите за производство на храна за домашни миленици

21 фев 2024
Погонот ќе има капацитет за годишно производство на 500.000 тони храна за домашни миленици, од која околу 85% ќе се извезува.

Велика Британија: „Алди“ ќе инвестира 500 милиони фунти во ширење на продажната мрежа

21 фев 2024
Моментално, компанијата има над 1.000 свои продавници во Велика Британија и продолжува да работи на својата долгорочна цел за да ја...

Швајцарија: „Кока Кола ХБЦ“ е прогласена за најодржлива компанија за производство на пијалаци

20 фев 2024
Компанијата континуирано ја намалува емисијата на СО2, преку користење на енергии од обновливи извори, енергетски ефикасни системи за...

ЕУ: Следниот понеделник ќе се одржи Инвестициски самит за Западен Балкан

19 фев 2024
Како што е наведено, целта на самитот е да се истакнат потенцијалните можности за инвестирање и бизнис во регионот на Западен Балкан.

Унгарија: „Мол“ ги објави остварените резултати за изминатата година

19 фев 2024
Добивката на компанијата во 2023 година, пред оданочувањето, поради геополитичките тензии, предизвиците во индустријата, макро...

Данска: „Карлсберг“ оствари раст на приходите од 4,7%

19 фев 2024
Продажбата во Азија пораснала за 3,7%, благодарејќи на растот во Кина, Индија и Виетнам.

САД: „Таргет“ ќе лансира производи по цени под еден долар

16 фев 2024
Компанијата се одлучила за ваков потег во време кога буџетите на домаќинствата се оптоварени од притисокот на цените, а купувачите се...

Италија: „Карфур“ го проширува партнерството со „Џаст ит“ за испорака на намирници

16 фев 2024
Со оваа соработка ќе им се овозможи на трите милиони корисници на „Џаст ит“ да имаат пристап до широкиот асортиман на производи од...

САД: „Пепсико“ не ги исполни очекувањата во четвртиот квартал

16 фев 2024
Стапката на раст во категориите се нормализира, како што се враќа однесувањето на потрошувачите на нивото од пред пандемиjaта, изјавил...

Аргентина: Стапката на инфлација порасна над 250 отсо

16 фев 2024
Во оваа јужноамериканска земја, која се соочува со тешка економска криза, на месечна основа, цените во јануари пораснале за 20,6 отсто,...

Франција: „Данон“ ја отвори реновираната фабрика за пијалаци

15 фев 2024
Од компанијата соопштуваат дека во реновираната фабрика ќе се произведуваат производи од брендот Alpro, наменети за европскиот пазар.
Вчитува уште новости...