Колумни

Колумна во понеделник: Предизвици и актуелни трендови во FMCG-индустријата

26 Jun 2023
Преку прифаќање на технологијата, одржливоста, глобализацијата и еволуирачките барања на потрошувачите, компаниите можат да се...

Колумна во понеделник: Неизоставен дел од секој бизнис

20 Feb 2023
Маркетингот е она што треба да биде неизоставен дел од секое успешно работење во секој дел од бизнисот, неизоставен во промотивните...

Колумна во понеделник: Контролинг во функција на управување со перформансите

13 Feb 2023
Контролерите на дневна основа со помош на BI алати, генерираат извештаи кои се од суштинска важност за организацијата и на тој начин...

IN MEMORIAM: За Гоце Камчев, неуморниот визионер

06 Feb 2023
Беше решителен и упорен човек, посветен на работата, неуморен и на неговите 77 години. За некого можеби далеку од совршен, но несомнено...

Колумна во Понеделник: Инфлација, цени, флуктуации

13 Jun 2022
Реалноста е дека во денешниот нестабилен и постојано променлив пазар, клиентите го променија начинот на кој работат, а консументите ги...

Колумна во понеделник: Понеделник: Што правиме сега?

23 May 2022
Како почеток на работната недела, понеделник ви дава шанса да почнете сè од почеток 52 пати годишно! - Дејвид Двек

Колумна во понеделник: Иднината на домашната трговија

16 May 2022
Кога решив да ја посветам оваа колумна на иднината на домашната трговија, знаев дека сум на лизгава почва. Секое спомнување на...

Колумна во понеделник: Стрес на работа!

09 May 2022
Стресот е број еден директен (или индиректен) убиец на 21 век. Каде и да се свртите секаде се пишува за стресот, како влијае на нас, како да...

Колумна во понеделник: Со генерацијата Z бизнисот останува во вистински раце

18 Apr 2022
Иако се млади, тие се свесни следбеници на личното критичко размислување, разбираат и се подготвени да го пофалат и забележат сето она...

Колумна во понеделник: Метаверзум аnte рortas или аnte рortas метаверзум

11 Apr 2022
Дигитализацијата e засилено употребуван термин во последно време – искрено, многу пати и во погрешен контекст, а како терминологија...

Колумна во понеделник: Новиот свет и човечките ресурси

04 Apr 2022
Променливиот свет на работа ќе бара професионалци за човечки ресурси кои се агилни и имаат способност да се приспособат и да водат...

Колумна во понеделник: Работата го чини човекот племенит

28 Mar 2022
Во ера на напредна технологија, виртуелна реалност, луксузни патувања до Месечината, во ера на секојдневни (не)пригоди единствена...
Вчитува уште новости...