Актуелно

Реална или популистичка одлука: Ефектот на замрзнатите цени

31 мај 2023
Дали цените останаа замрзнати само на хартија, и покрај казните, и дали Владата успеа да го заштити стандардот на граѓаните? Ставовите...

Јована Антовиќ: Криза и одржливост

17 мај 2023
Да се ​​остане посветен, да се остават целите за одржливост меѓу клучните и да се работи на нивно остварување е победа, бидејќи тоа е...

„Кликер маркетинг“ ко–организатор на Првата конференција за комерцијални недвижности во Македонија

11 мај 2023
„Кликер маркетинг“ го направи комплетното брендирање на настанот, ги обезбеди спонзорствата, ја организираше комплетната логистика и...

Златко Ветеровски: Зошто е важен концептот на овластен економски оператор?

11 мај 2023
Што треба да се земе предвид при користењето на концептот на овластен економски оператор и кои се улогата и активностите на граничните...

(ГАЛЕРИЈА) Сите награди за Најдобри работодавачи

03 мај 2023
Беа доделени награди во 7 категории, а една компанија ја доби наградата како апсолутен победник, односно се закити со титулата...

Реплек: Потенцијалот за развој е голем

26 апр 2023
Како и секоја новина на пазарот, така и производите со канабис си го наоѓаат патот до крајниот потрошувач, но се работи за процес...

Замрзнати цени – кој што добива, а што губи?

19 апр 2023
Владата на одреден рок ги замрзна цените на повеќе производи, но од мерката се незадоволни и граѓаните и компаниите. Првите, оти и...

Трендови до крајот на годината

12 апр 2023
Млечни производи без животинско потекло, млечни производи за контрола на тежината, развој на приватните трговски марки се само дел од...

„Нелт СТ“ почна да ги дистрибуира производите на фабриката „Чипс веј“

05 апр 2023
Македонија е еден од најважните извозни пазари за „Чипс веј“, каде чипсот е еден од најпродаваните производи во својата категорија

Shoptalk Europe 2023 од 9 до 11 мај во Барселона

29 мар 2023
Во рамки на ВИП програмата и Hosted Meetings програмата, трговците и брендовите ќе можат, освен организирање состаноци, да добијат и бесплатна...

Сергеј Зафироски: Тековната ситуација на бугарскиот е идната состојба на македонскиот пазар

15 мар 2023
Годинава за првпат агенцијата „Инсајдер ИД“ спроведе истражување на преферирани синџири маркети во Бугарија. За таа цел, во...

Икица Павлоски: Како понатаму?

15 мар 2023
Борбата не завршува тука. Пред нас доаѓаат сериозни предизвици за кои во иднина ќе мора не само ние како дел од оваа фела, туку и државата...
Вчитува уште новости...