Локално

Вера Димовска, психолог: На раководителите најмногу им треба психолошка поддршка

06 мај 2020
Во интервјуто за InStore Вера Димовска ја истакнува потребата за грижа за менталното здравје на вработените, особено во ова време на...

Сузана Јанкуловска Бицевска: Дигиталниот маркетинг добива се поголемо значење

29 апр 2020
Инвестиции во маркетинг треба да има секогаш, па и во овој период. Меѓутоа тие се „осудени“ на реструктуирање, пренасочување,...

Аљајдин Хавзиу, Трудов инспекторат: Сите фирми постапија по решенијата на инспекторите

24 апр 2020
Претставките не можеме однапред да ги планираме, но тие добиваат предност од моментот кога истите ќе ги добиеме и по нив се постапува

Александар Чатлески: Не ни помислуваме да го намалиме бројот на вработени

17 апр 2020
Уште од средината на март, кога беше јасно дека вирусот ќе заземе широки размери и ќе го наруши нормалното живеење и работење,...

Душан Марковиќ: Зарем некој во оваа ситуација би се гордеел доколку профитира?

16 апр 2020
За Душан Марковиќ, корпоративен маркетинг-директор на „Гемак“ – Скопје, „кругот не е тркалезен“ и сега е вистинскиот момент за висока...

Филип Лунески: Победници во оваа битка се компании со онлајн-платформи

15 апр 2020
Филип Лунески, директор за трејд-маркетинг и категори-менаџмент за Европа во „Молсон корс“, во интервјуто за InStore ја нагласи потребата...

Глигор Цветанов: Маркетите да им дадат предност на домашните производители

08 апр 2020
Малопродажните објекти да им обезбедат повеќе простор и можности на домашните производствени компании, барем во периодот на кризава

Виктор Петков: Мерките се преагресивни

08 апр 2020
Мерките мора да се донесуваат со апсолутна соработка со граѓаните и да се врши сериозна контрола. Истовремено, мора да бидат сериозно...

Сашо Димоски: Несериозна е доставата до дома за 2-3 дена

07 апр 2020
Како се справува транспортот и логистиката во време на кризата предизвикана од корона вирусот, кои се можностите за развој и кои мерки...

Д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска: Ниту еден сектор нема да остане имун на кризата

02 апр 2020
Стопанската комора на Македонија пред една недела формира Кризен штаб, кој функционира 24/7 и во кој можат да се обратат и компаниите кои...

Даворка Биондиќ: Во оваа ситуација се преговара на начин „Земам и давам!“

30 мар 2020
Даворка Биондиќ Винце, тренер за преговарање и искусен професионалец со 25-годишно искуство за InStore откри кои начини на преговарање се...

Александра Николоска, „Виа Пром“: Година на развој на здрави продукти

28 мар 2020
Нова фабрика, нова линија на кондиторски производи кои во моментов не се произведуваат во Македонија и се ретки во регионот, како и...
Вчитува уште новости...