Регион

БиХ: „Лидл“ ја заврши изградбата на својата прва продавница

21 фев 2024
Трговскиот синџир во 2021 година го основа своето седиште во Б и Х. Во моментов го гради дистрибутивниот центар на подрачјето на општина...

Србија: „Кока Кола“ ја претстави новата Fanta без додаден шеќер

21 фев 2024
Официјалната кампања за лансирањето на новата Fanta orange zero sugar на пазарот во Србија се очекува во април, а самиот производ веќе е достапен...

Србија: „Мегле“ и „Силбо“ склучиле договор за соработка

20 фев 2024
Со воспоставувањето на договор за преземање на дистрибуцијата на млечниот асортиман на компанијата која веќе 13 години работи во нашата...

Словенија: „Хофер“ ги зголеми платите на вработените

20 фев 2024
Бруто платата на продавачите во највисоката платна класа, за 40 работни часови неделно за прв пат преминува 2.000 евра ,соопштуваат од...

Хрватска: Експанзија на извозот на крем сирењето ABC

19 фев 2024
На крајот на минатата година беше редизајнирана амбалажата на свежите крем сирења ABC, а новите визуелни елементи дополнително го...

Хрватска: Промена во раководството на „Орбико“ - Словенија и „Орбико“ - Хрватска

19 фев 2024
Од компанијата соопштуваат дека под водство на Марија Матиќ и Весна Рендулиќ, „Орбико“ во Хрватска постигна значителен раст на...

Словенија: „Лилд“ отвори нова продавница во Љубљана

16 фев 2024
Новата продавница е дизјанирана според современиот концепт на продавниците на „Лидл“, со прегледно уреден ентериер кој е приспособен...

Хрватска: „Кауфланд“ започна кампања против фрлањето на храна

15 фев 2024
Минатата година преку регистрирани посредници донирале речиси 230.000 пекарски производи и речиси 320 тони овошје и зеленчук.

Србија: „Микс - Маркт“ најави отворање на два супермаркети

14 фев 2024
Овој малопродажен синџир е основан во 1997 година и е специјализиран за дистрибуција на производи во источна Европа, како и производи од...

БиХ: Синдикалната потрошувачка кошничка изнесува 2.895км

13 фев 2024
Покриеноста на синдикалната потрошувачка корпа со плататаизнесува 45,25%, додека покриеноста на синдикалната потрошувачка корпа со...

Србија: „Неопланта“ донирала производи во вредност од 12,7 милиони динари

12 фев 2024
Како производители на храна не смееме да дозволиме во 21 век да има гладни и затоа чувствуваме потреба да придонесеме во решението на...

Србија: „Медиус“ ја отвори својата прва продавница во Рума

12 фев 2024
Од компанијата додаваат дека специфичноста на понудата се гледа во тоа што значаен дел претставува свежото месо и месните преработки...
Вчитува уште новости...