Човечки ресурси

Како (не) треба со „заштитените видови“ на работа

04 мај 2023
Може да сакате кого сакате. Може да се смеете и да одите на пиво со оние што ги чувствувате приватно блиски. Можете дури да ги наречете...

Избрани

05 апр 2023
И птиците на гранка знаат дека луѓето заминуваат, мигрираат, бегаат како мува без глава. Значи, снемува луѓе. Па бизнисите тргнаа да се...

Резервна клупа

22 фев 2023
Нема работа без луѓе. Луѓето се најголема вредност. Луѓето се најважниот ресурс. Нема фирма без луѓе. Нема успех без луѓе. И така натаму, и...

Предвидување на иднината

21 дек 2022
Ако Радиша веќе некое време не стигнува да направи ништо, бавен е и преморен – тогаш нешто не е во ред. Нешто го мачи. Можеби сте го...

Ениса Селмановиќ – Салкиќ: Ни писма ни разгледници

07 дек 2022
Прво, внимавајте на тонот. Да, знам јас дека вие сето тоа го правите фино и убаво. Но, ставате ли секојпат, „ве молам“? Да, знае тој дека...

Драг менаџеру....

09 ное 2022
Твоја задача, твоја улога и твоја одговорност е твојот тим да биде компетентен, мотивиран и тој тим успешно да го водиш и координираш на...

Си беше еднаш еден шампион...

07 окт 2022
Кога сè е толку чудесно и проткаено со добри намери, од каде се појавува проблемот, па Шампионот се кине и заминува?

Полесно е да се направи „збрка“

24 авг 2022
Ако сте тип кој сака сѐ да знае и сѐ да контролира и сте единствен што знае сѐ, другите не знаат ништо – тогаш секое проблемче е нова...

Нов член во тимот: Воведи ме, заведи ме

29 јун 2022
За да направите добар и успешен план за воведување, морате напамет да ја знаете „Уметност на војувањето“ и да имате „Оскар“ за...

Иновацијата наша насушна

05 мај 2022
Кога ќе добијат можност, луѓето прават чуда – особено оние од кои најмалку очекувате

Ќе се шокирате кога ќе видите што се случи

13 апр 2022
Убаво е да се има граници – колку може и до каде може

Луѓето, тимот и кризата

10 мар 2022
Луѓето не се трошок. Луѓето се инвестиција и неодвоив дел од бизнисот. Тие се бизнисот. Ништо без луѓе. Чувајте ги вашите луѓе
Вчитува уште новости...