Македонија

E-commerce4All – прва интерактивна и едукативна веб-платформа за е-трговија

08 јул 2020
АЕТМ со поддршка на проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, ја промовираше првата бесплатна и интерактивна веб-платформа за...

Европска помош од 85 милиони евра за земјите од Западен Балкан

08 јул 2020
Финансискиот пакет се состои од 15 милиони евра во грантови од ЕУ, кои ќе ги надополнат 70 милиони евра заеми од ЕБРД

Пад на извозот од 27,4 отсто во првите пет месеци од годинава

07 јул 2020
Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Србија, Грција и Бугарија ​

„Макпрогрес“ развива регионална академија и центар за иновации со поддршка од ЕБОР

07 јул 2020
Во план е модерна лабораторија за истражување и развој за прехранбените технологии во пекарската и кондиторската индустрија,...

Вината на „Тиквеш“ освоија 4 златни медали на „Citadelles Du Vin“ 2020 во Франција

06 јул 2020
Златни медали добија Domaine Lepovo Grand Cuvée 2016, Vase de Pierre 2018 и Terrasse à L’Ombre 2018 од француската винарница „Château de Gourdon“, што е дел од „Тиквеш“

Со субвенционирање на плати досега се вработени 1.346 лица

06 јул 2020
Досега се потпишани договори со 1.042 компании за вработување на вкупно 1.346 лицa

Се отвори нов КАМ маркет

06 јул 2020
Објектот има 282 квадратни метри

Детали: Што може да се купи со домашната платежна картичка

05 јул 2020
Документоте изготвен заедно со Државниот пазарен инспекторат, Министерството за економија, Организацијата за заштита на потрошувачи,...

Државата за шест месеци им врати на фирмите 206 милиони евра ДДВ

03 јул 2020
Според Министерството за финансии, ова се највисок поврат на ДДВ за овој период во изминатите години, што е значајно особено поради...

Smederevka и Roze на „Тиквеш“ и во полулитарска амбалажа

03 јул 2020
Најпопуларните вина од сегментот на традиционални вина на винарницата „Тиквеш“ – Smederevka и Roze, добија нова амбалажа од 0,5 литри...

Во август граѓаните ќе ги добијат парите за скенираните сметки

02 јул 2020
Во ова тримесечје за април, мај и јуни 2020 регистрирани се нови 24.974 корисници на апликацијата Мој ДДВ, а скенирани се вкупно 41.650.814...

Пад на прометот во трговијата

02 јул 2020
Во трговијата на мало во мај 2020 година, во споредба со истиот месец претходната година, е забележано намалување на трговијата на мало со...
Вчитува уште новости...