Работење

Како да го освоите онлајн-просторот?

01 фев 2023
Секој бизнис треба да биде онлајн. Тоа не е нов совет, туку само здраворазумска констатација...

Антонио Зрилиќ: Добар слуга, лош господар

12 јан 2023
Залихите се добри затоа што овозможуваат континуитет на бизнисот, но секако мора да бидат во правилни количества и во вистинска...

Причини поради кои добрите стратегии не успеваат

29 дек 2022
Да се сонува е одлично, но потребно е соништата и да се остварат. Сепак, реалноста е дека повеќето компании не се во позиција за ефективна...

Антонио Зрилиќ: Платформизација на сиџирот на снабдување (2 дел)

14 дек 2022
Платформата природно го ограничува изборот бидејќи предодредува варијабили како што се компонентите или димензиите на производот

Антонио Зрилиќ: Комплексноста - Ахиловата пета на синџирот на снабдување (прв дел)

07 дек 2022
Комплексноста е Ахиловата пета на синџирот на снабдување, а компаниите со сложени портфолија (читај широк опсег) на производи имаат...

Како ќе изгледа работата во иднина? Време е за флексибилност

10 ное 2022
Сè додека вработениот е продуктивен, во иднина ќе може да работи како што тој сака

Мајк Ентони: Фактори што влијаат врз профитабилноста на ПОС

29 сеп 2022
Факт е дека површината и дизајнот во голема мера влијаат врз степенот на интеракција со материјалот, но секогаш треба да го имате на ум...

Дарко Васелиќ: Услови за имплементација на категори-менаџмент

07 сеп 2022
Во основата на концептот категори-менаџмент се наоѓаат трошокот, потрошувачот, конкуренцијата и двигателите на категоријата...

Најактуелните иновации во 2022 година

03 авг 2022
Трендовите во логистиката веќе оставија трага по која ќе живеат и ќе работат следните генерации. Познавањето на тие трендови е многу...

Осврт: Подемот на климаворите

14 јул 2022
До 2030 година рутинскиот избор на храна на консументите ќе биде насочен кон климата. Компаниите што сега се мобилизираат ќе бидат...

Дарко Васелиќ: Нови начини за управување со производите

06 јул 2022
Преку управување со категориите производи за широка потрошувачка, партнерите во FMCG-индустријата (трговците и производителите)...

Антонио Зрилиќ: Капацитети - следната голема компаративна предност

15 јун 2022
Можете да ги зголемите со брз обрт на имотот, а не со негово зголемување. Всушност, имотот се мултиплицира ако се прави брз обрт...
Вчитува уште новости...