Hashtag: 'приватни трговски марки'
Свет

„Амазон“ ќе го намали асортиманот на приватни брендови

12 сеп 2023
Е-гигантот „Амазон“ планира да го намали асортиманот на приватни трговски марки за да избегне потенцијални тужби од Федералната...
Свет

Португалија: „Континенте“ ги отстранува пластичните капачиња

06 сеп 2023
Трговскиот синџир „Континенте“ ги отстрани пластичните капачиња од пакувањата со течен јогурт...
Свет

„Ајсланд“ лансира повеќе од 500 производи

01 сеп 2023
„Ајсланд“ лансира повеќе од 500 нови приватни трговски марки и брендови на производители...
Свет

„Сеинсберис“ лансира нова приватна марка

30 авг 2023
Британскиот трговски синџир „Сеинсберис“ претстави нов приватен бренд под кој ги обедини сите свои производи од секојдневниот...
Анализи

Анализа на „НилсенIQ“: Приватните трговски марки во Адриа Регионот

12 јул 2023
Приватните трговски марки и дисконтерите ќе ги обликуваат потрошувачките трендови во 2023 година
Македонија

Производи што рушат рекорди

12 јул 2023
Општото зголемување на цените, вклучувајќи ги и на прехранбените производи, значително го менува однесувањето на потрошувачите
Свет

Рекордна посетеност на саемот ПЛМА во Амстердам

06 јун 2023
Вкупно 2.650 компании од 72 земји ги претставија своите прехранбени и непрехранбени производи
Свет

Рекорден пораст на трговските марки во САД

03 апр 2023
Поттикнат од двоцифрениот пораст на продажбата на приватните трговски марки во САД во 2022 година, сегментот постави нови нивоа за...
Свет

Подем на трговските марки низ цела Европа

21 мар 2023
Во 2022 година продажбата на приватните трговски марки се зголеми во 14 од 15. земји што беа предмет на анализа на „Нилсен IQ“...
Свет

„Кооп“ го унифицира дизајнот на приватните трговски марки

13 мар 2023
​Шведската компанија „Кооп“ најави нов дизајн на амбалажа на своите производи од приватна трговска марка
Свет

Инфлацијата води до „шринкфлација“

01 сеп 2022
Производителите на големите брендови и трговците на мало ја намалуваат големината на производите во обид да ги ублажат зголемените...
Свет

Приватни марки во сегментот брза е-трговија

15 авг 2022
Дел од компаниите за брза испорака воведуваат приватни трговски марки...
Вчитува уште новости...