Hashtag: 'Тиквеш'
Македонија

„Тиквеш“ продолжува со откупот на грозје според објавените критериуми и цени

13 сеп 2021
По отстранувањето на синоќешните блокади, „Тиквеш“ денеска продолжи со откуп на грозје од оние кооперанти кои согласно утврдената...
Македонија

„Тиквеш“ почна со потпишување договори со лозарите

12 јул 2021
Винарската визба „Тиквеш“ почна со потпишување договори со лозарите. Првите договори беа склучени на средината од јуни, а досега се...
Македонија

(ФОТОГАЛЕРИЈА) „Тиквеш“ ќе привлекува туристи преку автентично сместување, добра храна и вино

26 мај 2021
Денеска во Кавадарци беше промовирана најновата инвестиција во развојот на алтернативниот туризам на уникатни вински микро-локации во...
Македонија

Инвестиција од 2,5 милиони евра во нови лозови насади на „М6 аграр“

17 мај 2021
Нови лозови насади на површина од 120 хектари, на локацијата Бабуна, во близината на Велес, е најновата инвестиција на „М6 аграр“ за...
Македонија

Нова светска винска икона, создадена од „Тиквеш“

23 апр 2021
Виното Terrasse à l’Ombre е создадено од првата берба по преземањето на француската винарница „Шато де Гурдон“ од страна на „Тиквеш“...
Македонија

Нови амбалажи во асортиманот на „Тиквеш“

05 апр 2021
Винарницата „Тиквеш“ ги претстави новите амбачажи за вината Vranec и Vitač од 0,5 л и за Lozova rakija 0,1 л.
Македонија

Вината на „Тиквеш“ освоија 4 златни медали на „Citadelles Du Vin“ 2020 во Франција

06 јул 2020
Златни медали добија Domaine Lepovo Grand Cuvée 2016, Vase de Pierre 2018 и Terrasse à L’Ombre 2018 од француската винарница „Château de Gourdon“, што е дел од „Тиквеш“
Македонија

Smederevka и Roze на „Тиквеш“ и во полулитарска амбалажа

03 јул 2020
Најпопуларните вина од сегментот на традиционални вина на винарницата „Тиквеш“ – Smederevka и Roze, добија нова амбалажа од 0,5 литри...
Македонија

„Тиквеш“ ги зголеми приходите за речиси 136 милиони денари

05 апр 2020
Вкупните приходи од продажба во 2019 година изнесувале 1.804.708.000 денари, што претставува пораст од 8% во споредба со 2018 година...
Македонија

Радош Вукиќевиќ: „Тиквеш“ ќе биде првата „зелена“ винарница во овој дел од Европа

14 фев 2020
Во чест на Св. Трифун-празникот на лозарите и винарите, денеска свечено беа закроени лозјата на винарската визба „Тиквеш“
Македонија

Двоен златен медал за новото премиум вино на „Tikveš Châteaux & Domainеs“ во Кина

23 јан 2020
Премиум виното „Terrasse a L’Ombre 2018“ е произведено во винарницата „Château de Gourdon“, сместена во јужниот дел од долината на реката Рона во...
Македонија

„Тиквеш“ го организира десеттиот Фестивал на младо вино

18 ное 2019
Според оценките на енолозите, и овие вина располагаат со одлични карактеристики и предиспозиции за нови светски вински натпревари
Вчитува уште новости...