Hashtag: 'македонски производи'
Маркетинг

Знаат ли македонските компании што сакаат?

24 мар 2021
Дали сакате да имате силен и меѓународно признат бренд или сакате да произведувате приватни трговски марки?
Македонија

Домашната понуда во маркетите

24 мар 2021
Со трговците зборувавме зошто е важно на полиците да имаат домашни производи, со колку македонски производители соработуваат, како и...
Актуелно

(Не)рамноправна трка со странските брендови

24 мар 2021
Ковид-кризата алармира дека е потребно зголемување на домашното производство на храна и поддршка на домашните производители. Како може...
Македонија

Стопанските комори бараат стратегија и поддршка

24 мар 2021
Високи 50,98% од претпријатија се сочуваат со откажување/одложување на склучени нарачки, што укажува на големо влијание на кризата со...
Анализи

Македонските производи во регионот

24 мар 2021
Во овој текст ќе се осврнеме на тоа кој ги купува нашите брендови во странство, за почеток во регионов. Кому му се привлечни? Дали...
Македонија

Нова тура државна помош за купување македонски производи

07 дек 2020
Парите нема да семее да се подигнуваат како готовина, со нив нема да може да се плаќаат производи и услуги на физички или на интернет,...
Македонија

Трет сет мерки: Платежна картичка за домашни производи

20 мај 2020
Со домашната платежна картичка, која е дел од третиот сет на мерки, ќе се купуваат само домашни производи и услуги. На овој начин им се...
Македонија

Бешлиев: Нема проблеми при извозот во Русија

18 мар 2019
Руски увозник испратил до својот партнер во земјава предупредување дека е можно руските фитосанитарни служби да реагираат за...
Актуелно

Мислења и коментари: Потенцијалот на македонските производи на рускиот пазар

19 окт 2017
InStore присуствуваше на испраќањето на првиот камион со македонски прехранбени производи, наменети за Македонскиот изложбено-трговски...
Вчитува уште новости...