Hashtag: 'перископ'
Актуелно

Горан Теменугов: Големото ништо

27 сеп 2023
Нашето општество е парализирано. Во исчекување дека почетокот на преговорите и самите преговори за членство во Европската Унија ќе ни...
Македонија

Горан Теменугов: ЕУ знаменце или знаме на измама?

18 мај 2023
Владата прибегна кон стратегијата на петте закони да стави европско знаменце. Со ова расправата за нив може да трае максимум три дена,...
Македонија

78 насто

20 апр 2023
Ако се откриеше мотивот, можеби ќе се намалеа шпекулациите дека Владата преку Уставниот суд сака на функционерите да им обезбеди...
Македонија

Горан Теменугов: Македонија „Ел Дорадо“ за странски работници?!

09 фев 2023
Суровата и на многу места неправедна транзиција од општествена во приватна сопственост, каде што добар дел од фирмите беа намерно...
Актуелно

Скапа живејачка, евтина умирачка, ама ако е од увоз

21 дек 2022
Можеби проблемот е мал, но од друга страна е само показател на општиот распад на функционирањето на администрацијата
Македонија

Горан Теменугов: Време за плак(ќ)ање

15 сеп 2022
Дел од нашите премиери и министри за финансии во изминативе 20 години се обидуваа да ни објаснат дека буџетскиот дефицит и кои мора да ги...
Актуелно

Горан Теменугов: Вози, Мишко!

15 јун 2022
Сензационализам VS реални економски проблеми...
Актуелно

Горан Теменугов: Неподготвени

16 мар 2022
За разлика од нашиот северен сосед Србија, која ги наполни стоковите стратешки резерви непосредно пред ескалација на кризата, ние како...
Македонија

Горан Теменугов: Поткуп или чиста економија

23 фев 2022
Ако не се постигне договор на релација Влада – ССМ – бизнис-заедница, тогаш едностраното покачување би се свело на додворување кон...
Актуелно

Горан Теменугов: Лева рака, десен џеб во енергетиката

11 ное 2021
Секој електросистем во резерва држи одредени капацитети, пред сè, хидроцентрали, кои се активираат во оној момент кога системот се...
Актуелно

Горан Теменугов: Ветувања

13 окт 2021
Во ова ново предизборие кое ќе заврши на 17 октомври, кога би требало да го дадеме гласот за нашите политички фаворити и за кои ќе сметаме...
Актуелно

Горан Теменугов: Маѓепсан круг

15 сеп 2021
Македонскиот економски маѓепсан круг е следен: партиите кога се во опозиција критикуваат, а кога ќе дојдат на власт, го прават истото...
Вчитува уште новости...