Hashtag: 'Горан Теменугов'
Актуелно

Горан Теменугов: Големото ништо

27 сеп 2023
Нашето општество е парализирано. Во исчекување дека почетокот на преговорите и самите преговори за членство во Европската Унија ќе ни...
Актуелно

Горан Теменугов: Инстант-бизниси со брзи заработки

30 авг 2023
Се работи за нашиот сè поприсутен менталитет да се задоволуваме со инстант заработка и експресно збогатување, без да водиме сметка за...
Македонија

Горан Теменугов: ЕУ знаменце или знаме на измама?

18 мај 2023
Владата прибегна кон стратегијата на петте закони да стави европско знаменце. Со ова расправата за нив може да трае максимум три дена,...
Македонија

Горан Теменугов: Македонија „Ел Дорадо“ за странски работници?!

09 фев 2023
Суровата и на многу места неправедна транзиција од општествена во приватна сопственост, каде што добар дел од фирмите беа намерно...
Актуелно

Скапа живејачка, евтина умирачка, ама ако е од увоз

21 дек 2022
Можеби проблемот е мал, но од друга страна е само показател на општиот распад на функционирањето на администрацијата
Актуелно

Дискусија: Кризата ги извади на површина акумулираните проблеми

16 ное 2022
На панел-дискусијата во рамките на 8. FMCG Summit Skopje зборуваа Перица Вичишки, Александар Илиев, Јован Дабевски и Борче Треновски...
Македонија

Горан Теменугов: Време за плак(ќ)ање

15 сеп 2022
Дел од нашите премиери и министри за финансии во изминативе 20 години се обидуваа да ни објаснат дека буџетскиот дефицит и кои мора да ги...
Актуелно

Горан Теменугов: Вози, Мишко!

15 јун 2022
Сензационализам VS реални економски проблеми...
Актуелно

Горан Теменугов: Лева рака, десен џеб во енергетиката

11 ное 2021
Секој електросистем во резерва држи одредени капацитети, пред сè, хидроцентрали, кои се активираат во оној момент кога системот се...
Актуелно

Горан Теменугов: Ветувања

13 окт 2021
Во ова ново предизборие кое ќе заврши на 17 октомври, кога би требало да го дадеме гласот за нашите политички фаворити и за кои ќе сметаме...
Актуелно

Горан Теменугов: Маѓепсан круг

15 сеп 2021
Македонскиот економски маѓепсан круг е следен: партиите кога се во опозиција критикуваат, а кога ќе дојдат на власт, го прават истото...
Актуелно

Горан Теменугов: Земјо моја

24 јун 2021
Генералните забелешки на понуденото законско решение се дека градежната мафија ќе ја искористи можноста и за мали пари ќе дојде до...
Вчитува уште новости...