Hashtag: 'дистрибуција и логистика'
Актуелно

Антонио Зрилиќ: Редизајн – од план до имплементација

14 сеп 2023
Откако ќе се воспостави новата организациска структура, неопходно е да се развие план за имплементација кој ќе овозможи непречена...
Работење

Стратешки прашања кои го одземаат сонот

28 јун 2023
Секој менаџер го има, или треба да го има своето „чудовиште од плакарот“ во форма на прашања поврзани со судбината на неговата...
Регион

„Нелт“отвара суво пристаниште во Крушевац

31 мај 2023
Новиот терминал е позициониран во индустриската зона на 10 километри од европскиот коридор 10, покрај идниот Моравски коридор
Работење

Антонио Зрилиќ: Вклучете повеќе финансиски цели

25 мај 2023
Моделите за дизајн на синџирот на снабдување треба да вклучуваат поголем сет на финансиски цели, како што се капитални расходи, обртен...
Работење

Антонио Зрилиќ: Како да го моделирате синџирот на снабдување

11 мај 2023
Иако, денес, глобалните синџири на снабдување се екстремно сложени и кога дојде до дисрупција во форма на ковид-криза тие почнаа да...
Работење

Антонио Зрилиќ: Размислување на долг и на краток рок

05 апр 2023
На крајот, сè се сведува на две работи - намалување на трошоците и инвестирање во односите со луѓето. Повторно откривме дека концептот lean...
Актуелно

Антонио Зрилиќ: Донесување одлуки со неизвесност

09 мар 2023
Главната разлика меѓу решавањето проблем и донесувањето одлука е во тоа што во проблемот, причината за девијација која се случила е...
Работење

Антонио Зрилиќ: Комплексноста - Ахиловата пета на синџирот на снабдување (прв дел)

07 дек 2022
Комплексноста е Ахиловата пета на синџирот на снабдување, а компаниите со сложени портфолија (читај широк опсег) на производи имаат...
Свет

„Амазон“ гради голем дистрибутивен центар во Австрија

11 ное 2022
Дистрибутивниот центар „Амазон“, кој предизвика огромни контроверзии во Грац и на крајот беше откажан, сега се гради во Премштатен,...
Работење

Антонио Зрилиќ: Капацитети - следната голема компаративна предност

15 јун 2022
Можете да ги зголемите со брз обрт на имотот, а не со негово зголемување. Всушност, имотот се мултиплицира ако се прави брз обрт...
Работење

Антонио Зрилиќ: Работата што не може да ја делегирате

11 мај 2022
Сите треба да научите еден факт поврзан со изборот на таленти. Секоја одлука што се однесува на луѓето е коцка. Потпирајќи се на силите и...
Работење

Aгилни синџири на снабдување наместо големи залихи

16 фев 2022
Lean треба да се комбинира со флексибилни синџири на снабдување и квалитетни односи со доставувачи
Вчитува уште новости...