Hashtag: 'Виолета'
Македонија

„Виолета“ донираше на Детска клиника

06 апр 2020
Донацијата се состои од пелени, влажни марамчиња, хартиени бришачи за раце, медицинска хартија за преглед,течен сапун, тоалетна хартија...
Македонија

„Виолета“ донира хигиенски производи

01 апр 2020
Компанијата „Виолета“ одлучи да поддржи дел од здравствените установи со тоа што ќе донира хигиенски производи од својот асортиман
Регион

„Виолета“ донира 6 респиратори и заштитна опрема

29 мар 2020
Компанијата „Виолета“, која од претходно е веќе позната по општествената одговорност, овојпат одлучи да им помогне на болниците во БиХ.
Регион

„Виолета“ го намали извозот за да го покрие домашниот пазар

18 мар 2020
Вкупно во погоните на „Виолета“ се произведуваат по 1.200 палети тоалетна хартија дневно
Регион

Новата тоалетна хартија на „Виолета“ во корисна амбалажа

14 фев 2020
Пакувањето на новата тоалетна хартија на “Виолета“ е дизајнирано целосно како и секое друго пакување на овој производ, освен тоа што...
Регион

„Виолета“ вложува 10 милиони евра во „Ласта“

07 ное 2019
Во забрзан процес се преговорите за обнова со нови технологии и машини
Регион

Фабриката „Ласта“ го продолжи производството

03 јул 2019
Нов сопственик на оваа фабрика е компанијата „Виолета“
Регион

„Виолета“ ја купи фабриката за кекси и вафли „Ласта“

18 јун 2019
Оваа компанија во стечај на почетокот на годинава повторно го почна производството со надеж дека ќе најде стратешки купувач кој ќе ги...
Регионално

Петар Ќорлука, „Виолета“: Силно сме поврзани со пазарот во Македонија

23 апр 2019
Во Македонија остваривме пораст од 15% кога ќе ги споредиме 2018 и 2017 година. Нашите учества тука се движат од 15 до 30% во зависност од...
Регион

„Виолета“ целата заштеда ќе ја даде на вработените - ако се усвои закон во БиХ

10 апр 2019
Не го гледам само интересот на „Виолета“, туку на сите работодавачи, на сите вработени и интересот за подобар амбиент
Регион

„Виолета“ ќе излезе на три нови пазари - албанскиот, бугарскиот и полскиот

13 мар 2019
Компанијата го проширува постоечкиот погон во општина Груде за 7.000 м2 и вложи 15 милиони евра во нови линии за сериско производство
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 12