Hashtag: 'маркетинг'
Маркетинг

Амбалажа против деца-крадливци на колачиња

28 јул 2021
За да ги чува децата подалеку од колачињата на родителите, Oreo Thins стави логоа од други брендови на пакувањето...
Маркетинг

Како се става тон чоколадо на 200 м2 огласен простор?

21 јул 2021
Емил Тедески, сопственик на „Атлантик група“, објави фотографија на трамвај „украсен “ со реклама на најновото Jimmy Fantastic чоколадо на...
Видео вести

(ВИДЕО) Oatly прашува: Дали сте глупави?

02 мар 2021
Во видеоспотот на Oatly се прикажани испитаници што се обидуваат да најдат разлика меѓу млеко и овесна напивка само врз основа на...
Свет

„Крафт-Хајнц“ го зголеми буџетот за рекламирање

16 сеп 2020
Буџетот за маркетинг ќе се зголеми за 30 отсто, на околу 1,18 милијарди евра
Свет

„Карфур“ со кампања ќе ги промовира приватните трговски марки

24 авг 2020
Трговскиот синџир „Карфур“ покрена маркетиншка кампања чиј фокус се ниските цени и промоција на асортиманот на приватните трговски...
Маркетинг

„Проктер & Гембл“ го зголеми буџетот за огласување првпат по 2016 година

12 авг 2020
Годишниот извештај на компанијата „Проктер & Гембл“ покажа дека годишниот буџет за огласување во Велика Британија, заклучно со јуни 2020...
Маркетинг

Маркетинг: Продавачите се од Марс, а маркетерите се од Венера и заедно ја вртат Земјата

11 јул 2020
Клучот на успешното тимско работење на маркетингот и продажбата е во постојаната комуникација и координација.
Регионално

Саша Ќириќ: Не ги прекинуваме кампањите, туку ги приспособуваме

23 апр 2020
Брендовите постојано мора да инвестираат и да се стремат да бидат првиот избор на потенцијалните клиенти, особено сега во специфични...
Регионално

Лејла Д. Чаиќ: Комуникацијата со потрошувачите е клучна без разлика на околностите

14 апр 2020
Приспособувањето е клучно за понатамошното работење и многу е важно да се прецизира додадената вредност на брендовите, односно да се...
Свет

„Кока кола“ лани вложи 3,7 милијарди евра во маркетинг

10 мар 2020
Во периодот меѓу 2014 и 2015 година, маркетиншките активности пораснаа за 12 отсто, а меѓу 2017 година и 2018 година има скок за 3,6 отсто
Маркетинг

Дарко Васелиќ: Пристап од 360 степени

10 јул 2019
При подготовката на кои било промотивни активности најчесто се спрема некаков заклучок, кој ги опишува начинот на одвивање, целите,...
Одржани

(ФОТО) Бренд-менаџери од големите компании задоволни по работилницата со Лукиќ

04 апр 2019
Успешно заврши работилницата за бренд-менаџмент во соработка со предавачот Дарко Лукиќ, организирана од страна на тимот на магазинот...
Вчитува уште новости...