Hashtag: 'мојата кариера'
Регионално

Раде Шапчевски: Грешките се неминовни на патот кон успехот

20 дек 2023
Предноста на интернационалните компании не е само во нивната структура, туку и во начинот на правење бизнис и размена на искуства...
Регионално

Предраг Петровиќ: Уживам во сите професионални ангажмани

22 ное 2023
Иако на прв поглед изгледа комплексно, хибридниот деловен ангажман ми овозможува дисциплина и фокус на суштинските задачи и ја...
Регионално

Андон Крстевски: Во светот на виното

31 окт 2023
Најважниот поттик ми беше тоа што знаев дека еден ден ќе можам да се вратам во Македонија, земјата со винарска традиција, да донесам нови...
Регионално

Александра Павлески: Средина во која нема граници

27 сеп 2023
Клучот за успехот е што во секоја ситуација се трудам да го споделам тоа што го знам, но и да научам уште повеќе...
Регионално

Дејан Сипковски: Учев од најдобрите

23 авг 2023
Од некого научив како треба правилно да се работи, од некого како не треба
Регионално

Бобан Младеновски: Резултатите не остануваат незабележани

28 јун 2023
Особините и одликите на еден квалитетен и модерен менаџер се гледаат од испорачаните резултати и од иновативноста во насока на...
Регионално

Бојан Симоновски: Упорноста и ризикот се исплаќаат

25 мај 2023
За една личност успешно да работи и да напредува во кариерата, треба да има развиени комуникациски вештини, способност да работи во тим...
Регионално

Александар Чадиковски: Можностите се случуваат со причина

03 мај 2023
Цената на успехот е да излезете од комфорната зона. Сите не сме подготвени за тој чекор и тоа не е ништо страшно. Сепак, ако сакате да се...
Регионално

Наим Арифи: Без цел не можете да имате јасна насока

22 мар 2023
За најголем успех во кариерата го смета тоа што е дел од еден интернационален гигант и дека е горд Ferrerian, како што се нарекуваат сите што...
Регионално

Нина Ангеловска: Со многу оптимизам, енергија и желба за промени

01 мар 2023
Работиме со полна пареа на подготовките и наскоро македонските е-купувачи ќе добијат платформа за онлајн-шопинг по светски стандарди,...
Регионално

Сашо Tашевски: Секој поединечен успех води кон следниот

28 дек 2022
Иако економијата и дипломатијата одат рака под рака, економијата ми е прва љубов, но сепак, мора да ја издвојам дипломатијата бидејќи...
Регионално

Тодор Димитровски: Со отворен пристап кон промените

23 ное 2022
Во менаџментот има едно многу важно правило – подобро е да се донесе одлука, па дури и погрешна, отколку да не се носат никакви одлуки...
Вчитува уште новости...