Александра Мартиновска-Стојческа: Клучот е во соодносот цена-квалитет

29 мар 2023
Со д-р Александра Мартиновска-Стојческа, редовен професор и раководител на на Институтот за агроекономика, Факултет за земјоделски...

Милена Киселички: Пионер во кондиторската индустрија во Ангола

23 мар 2023
Ние влеговме на овој пазар со намера да воведеме маркетиншки пристап кон категоријата, што досега во Ангола не постоеше, и нашиот прв...

Наим Арифи: Без цел не можете да имате јасна насока

22 мар 2023
За најголем успех во кариерата го смета тоа што е дел од еден интернационален гигант и дека е горд Ferrerian, како што се нарекуваат сите што...

Златко Ивановски, „Бадел 1862“: Искрената врска со потрошувачите гарантира одржливост на брендот

22 мар 2023
Продолжуваме со процесот на премиумизација на нашето портфолио, но паралелно работиме и на збогатување на изборот за нашите...

Нина Ангеловска: Со многу оптимизам, енергија и желба за промени

01 мар 2023
Работиме со полна пареа на подготовките и наскоро македонските е-купувачи ќе добијат платформа за онлајн-шопинг по светски стандарди,...

Виолета Митковска: Лојалноста е темел на нашето работење

22 фев 2023
За регионално познатиот бренд, кој се произведува и кај нас, одлучивме да позборуваме со Виолета Митковска, магистер по финансиски...

Сашо Tашевски: Секој поединечен успех води кон следниот

28 дек 2022
Иако економијата и дипломатијата одат рака под рака, економијата ми е прва љубов, но сепак, мора да ја издвојам дипломатијата бидејќи...

Станислав Бојаџиев: Неопходна е висока финансиска култура и дисциплина

21 дек 2022
Станислав Бојаџиев, генерален директор и член на Управниот одбор на „Орбико“ за Македонија, Албанија и Косово (МАК), има повеќе од 25...

Иво Генчев: 2022 е предизвикувачка, но се чини и една од најуспешните во регионов

06 дек 2022
Имајќи ги во предвид сите карактеристики на поединечните пазари, креиравме долгорочна стратегија и јасна улога во овој дел на регионот,...

Тодор Димитровски: Со отворен пристап кон промените

23 ное 2022
Во менаџментот има едно многу важно правило – подобро е да се донесе одлука, па дури и погрешна, отколку да не се носат никакви одлуки...

Бојан Радун, „Имлек“: На теренот мора да бидат најдобрите

16 ное 2022
80 отсто од семејните компании не доаѓаат во рацете на втората генерација

Стефан Данчев: Чекор во вистинската насока

02 ное 2022
Секоја нова иновација или промена во „Унилевер“ почнува со прашањето дали тоа ќе биде добар потег за животната средина. Тоа треба да го...
Вчитува уште новости...