Hashtag: 'човечки ресурси'
Човечки ресурси

Предвидување на иднината

21 дек 2022
Ако Радиша веќе некое време не стигнува да направи ништо, бавен е и преморен – тогаш нешто не е во ред. Нешто го мачи. Можеби сте го...
Човечки ресурси

Ениса Селмановиќ – Салкиќ: Ни писма ни разгледници

07 дек 2022
Прво, внимавајте на тонот. Да, знам јас дека вие сето тоа го правите фино и убаво. Но, ставате ли секојпат, „ве молам“? Да, знае тој дека...
Човечки ресурси

Драг менаџеру....

09 ное 2022
Твоја задача, твоја улога и твоја одговорност е твојот тим да биде компетентен, мотивиран и тој тим успешно да го водиш и координираш на...
Македонија

Проектот Атлантик банка е еднa од најдобрите HR практики во Aдриатик регионот

12 окт 2022
Атлантик банка е проект кој има за цел поттикнување на лојалноста и наградување на најдобрите, преку имплементирање на долгорочни...
Човечки ресурси

Си беше еднаш еден шампион...

07 окт 2022
Кога сè е толку чудесно и проткаено со добри намери, од каде се појавува проблемот, па Шампионот се кине и заминува?
Човечки ресурси

Полесно е да се направи „збрка“

24 авг 2022
Ако сте тип кој сака сѐ да знае и сѐ да контролира и сте единствен што знае сѐ, другите не знаат ништо – тогаш секое проблемче е нова...
Човечки ресурси

Нов член во тимот: Воведи ме, заведи ме

29 јун 2022
За да направите добар и успешен план за воведување, морате напамет да ја знаете „Уметност на војувањето“ и да имате „Оскар“ за...
Човечки ресурси

Ќе се шокирате кога ќе видите што се случи

13 апр 2022
Убаво е да се има граници – колку може и до каде може
Човечки ресурси

Луѓето, тимот и кризата

10 мар 2022
Луѓето не се трошок. Луѓето се инвестиција и неодвоив дел од бизнисот. Тие се бизнисот. Ништо без луѓе. Чувајте ги вашите луѓе
Човечки ресурси

Лов на ѕвезди: О Боже, што направивме?

11 ное 2021
Една од можните причини за тоа зошто вашата ѕвезда не блеска е баш тоа – самиот си замислил дека е ѕвезда
Човечки ресурси

Ениса Селмановиќ - Салкиќ: Знаењето е благосостојба

19 авг 2021
Бидете свесни колку не знаете
Човечки ресурси

Дејан Ваневски: Магичниот круг за развој на луѓе

11 мај 2021
Центарот на вашата кружница (компанијата) се луѓето. Сѐ што правите за нив се враќа едноставно, преку третманот што тие го создаваат кон...
Вчитува уште новости...