Hashtag: 'Петар Ќорлука'
Видео вести

(ВИДЕО) Петар Ќорлука: Луѓето ќе запаметат кој како се однесувал во кризни времиња

23 дек 2020
Во видеоинтервјуто Петар Ќорлука, сопственик на „Виолета“ ги пренесува своите знаења, искуства и совети за присутните на 6 FMCG SUMMIT Skopje...
Регионално

Петар Ќорлука: Луѓето ќе запаметат кој како се однесувал во кризни времиња

23 дек 2020
Оваа година најважно е да опстанеме, да го задржиме континуитетот, да ги исполниме очекувањата на потрошувачите. Во кризата многу се...
FMCG Македонија 2020

Петар Ќорлука на 6 FMCG SUMMIT 2020: Вистинските потези за успех

20 ное 2020
Регион

„Виолета“ им помага на сигурните куќи во БиХ

07 ное 2020
Петар Ќорлука, сопственик на „Виолета“, истакна дека компанијата се залага за максимална рамноправност и толеранција кон жените, кон...
Регион

Сопственикот на „Виолета“ вложува 10 милиони евра во „Ласта“

23 сеп 2020
Познатата фабрика за кекси и вафли „Ласта“ од Чаплина е пред нов почеток, по многубројните штрајкови, затворања и стечаи наназад низ...
Регион

БиХ: Следната година „Ласта“ ќе почне да работи

19 авг 2020
Фабриката за кекси и вафли „Ласта“ од Чапљина ќе почне со работа во првата половина на 2021 година, откако до крајот на годинава ќе заврши...
Регион

Наскоро почнува производството во „Ласта“

08 јун 2020
Цветот на Херцеговина наскоро ќе почне повторно да мириса на кекси и на вафли, најави Петар Ќорлука, сопственик на „Виолета“,...
Регионално

Петар Ќорлука, „Виолета“: Ќе останат оние кои ќе се издвојат од конкуренцијата

22 апр 2020
Претходно добро позната по општествената одговорност кон заедницата, компанијата и овојпат му помогна на здравствениот систем на БиХ,...
Регион

„Виолета“ го намали извозот за да го покрие домашниот пазар

18 мар 2020
Вкупно во погоните на „Виолета“ се произведуваат по 1.200 палети тоалетна хартија дневно
Регион

Ќорлука најави почеток на производството во „Ласта“

05 фев 2020
До крајот на годината ќе почне производството во фабриката за кекси „Ласта“, најави Петар Ќорлука, сопственик на „Виолета“, кој ја...
Регион

„Виолета“ вложува 10 милиони евра во „Ласта“

07 ное 2019
Во забрзан процес се преговорите за обнова со нови технологии и машини
Регионално

Петар Ќорлука, „Виолета“: Силно сме поврзани со пазарот во Македонија

23 апр 2019
Во Македонија остваривме пораст од 15% кога ќе ги споредиме 2018 и 2017 година. Нашите учества тука се движат од 15 до 30% во зависност од...
Вчитува уште новости...