Hashtag: 'трговија'
Македонија

Казни до 2.000 евра за маркетите што нема да воспостават ред во пандемијата

11 дек 2020
Вработените лица се должни заштитната опрема да ја носат во објектите во кои се врши трговија на мало, за времетраење на работното време
Македонија

Во Катар ќе се извезуваат македонски прехранбени производи

30 ное 2020
Со задоволство ќе додадеме производи по потекло од Северна Македонија на нашите полици. Овој Меморандум за разбирање е само почеток,...
Свет

Формиран најголемиот трговски сојуз во светот

16 ное 2020
Договорот сега може дополнително да го зајакне влијанието на Кина во Азија, давајќи и подобра позиција да ги обликува трговските...
Свет

Кина стана главен трговски партнер на ЕУ

21 сеп 2020
Во текот на првите седум месеци од 2020 година, имаше пад на трговската активност поради пандемијата
Македонија

Плаќањето со картички преку Интернет се зголеми за 122,6 проценти

01 сеп 2020
Плаќањето со платежните картички во трговијата забележа годишен раст кај бројот и вредноста на остварените трансакции од 7,4 проценти и...
Свет

Бразил гради мегапристаниште за полесна трговија со Азија

19 авг 2020
Кога ќе се отвори, кон крајот на 2023 година, тоа ќе биде најмодерното пристаниште во Јужна Америка
Македонија

Пад на извозот од 24 отсто во првото полугодие

07 авг 2020
Најмногу сме тргувале со Германија, Велика Британија, Србија, Грција и Бугарија
Македонија

Пад на извозот од 27,4 отсто во првите пет месеци од годинава

07 јул 2020
Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Србија, Грција и Бугарија ​
Регион

Црна Гора: Трговците бараат да се дозволи работа во недела и за празници

29 јун 2020
Од Министерството за економија излегоа со став дека официјалната статистика не покажува значителен пад на проходите во трговијата...
Македонија

Во март пораст на прометот во трговијата со храна

03 мај 2020
Намалување на прометот е забележано во групата „трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво“
Македонија

Пазарот најмногу бара трговци и продавачи

02 мар 2020
Најголем број слободни работни места, односно 3.114, има во петтата група на занимања, работници во услужни дејности и продажба
Продажба

Е-продажба: (Не)очекувана иднина

02 мар 2020
Анализите говорат дека моменталната глобална пенетрација на онлајн-трговијата е 24%, што значи дека постои огромен потенцијал за развој...
Вчитува уште новости...