Hashtag: 'Антонио Зрилиќ'
Актуелно

Антонио Зрилиќ: Редизајн – од план до имплементација

14 сеп 2023
Откако ќе се воспостави новата организациска структура, неопходно е да се развие план за имплементација кој ќе овозможи непречена...
Работење

Стратешки прашања кои го одземаат сонот

28 јун 2023
Секој менаџер го има, или треба да го има своето „чудовиште од плакарот“ во форма на прашања поврзани со судбината на неговата...
Работење

Антонио Зрилиќ: Вклучете повеќе финансиски цели

25 мај 2023
Моделите за дизајн на синџирот на снабдување треба да вклучуваат поголем сет на финансиски цели, како што се капитални расходи, обртен...
Работење

Антонио Зрилиќ: Како да го моделирате синџирот на снабдување

11 мај 2023
Иако, денес, глобалните синџири на снабдување се екстремно сложени и кога дојде до дисрупција во форма на ковид-криза тие почнаа да...
Работење

Антонио Зрилиќ: Размислување на долг и на краток рок

05 апр 2023
На крајот, сè се сведува на две работи - намалување на трошоците и инвестирање во односите со луѓето. Повторно откривме дека концептот lean...
Актуелно

Антонио Зрилиќ: Донесување одлуки со неизвесност

09 мар 2023
Главната разлика меѓу решавањето проблем и донесувањето одлука е во тоа што во проблемот, причината за девијација која се случила е...
Работење

Антонио Зрилиќ: Добар слуга, лош господар

12 јан 2023
Залихите се добри затоа што овозможуваат континуитет на бизнисот, но секако мора да бидат во правилни количества и во вистинска...
Работење

Антонио Зрилиќ: Комплексноста - Ахиловата пета на синџирот на снабдување (прв дел)

07 дек 2022
Комплексноста е Ахиловата пета на синџирот на снабдување, а компаниите со сложени портфолија (читај широк опсег) на производи имаат...
Работење

Антонио Зрилиќ: Капацитети - следната голема компаративна предност

15 јун 2022
Можете да ги зголемите со брз обрт на имотот, а не со негово зголемување. Всушност, имотот се мултиплицира ако се прави брз обрт...
Работење

Антонио Зрилиќ: Работата што не може да ја делегирате

11 мај 2022
Сите треба да научите еден факт поврзан со изборот на таленти. Секоја одлука што се однесува на луѓето е коцка. Потпирајќи се на силите и...
Работење

Aгилни синџири на снабдување наместо големи залихи

16 фев 2022
Lean треба да се комбинира со флексибилни синџири на снабдување и квалитетни односи со доставувачи
Работење

Антонио Зрилиќ: Едноставен и холистички пристап на управувањето

25 јан 2022
Дали треба да го задржиме синџирот на снабдување како посебна функција? Дали треба да ги имитираме функционалностите на синџирот на...
Вчитува уште новости...