Hashtag: 'БИХ'
Регион

Руски „Мере“ влегува на пазарот во БиХ

09 авг 2021
Рускиот трговски синџир „Мере“ плснира да го прошири своето присуство на Балканот
Регион

БиХ: Производителите на риба бараат поголема квота за извоз во ЕУ

20 јул 2021
Минатата година, поради пандемијата, дојде до одреден прекин во извозот, што предизвика штети и во рибарството
Регион

Босанците го дочекаа „Амазон“

16 јун 2021
Компаниите од БиХ можат да продаваат на најголемата светска платформа
Регион

„Конзум“ продолжува со проектот „Произведено во БиХ“

12 мај 2021
Поддршката на домашното производство е континуирана заложба за деловната активност на „Конзум“ и со цел за дополнителна промоција на...
Регион

„Бинго“ пушти во употреба репро-центар за пилиња

01 апр 2021
Со овие два проекта годишно ќе имаме околу 6,4 милиони јајца, а само преку инкубаторската станица ќе се произведат речиси 2,4 милиона...
Регион

„Бинго“ го презеде ИНИТ од „Фортенова“

03 мар 2021
Компанијата „Бинго“ од Тузла ја презеде мнозинската сопственост во Институтот за информатички технологии Сараево (ИНИТ)
Регион

Малите производителите од БиХ отсега повидливи

02 мар 2021
Подигањето на свеста за домашните производи честопати се наведува како еден од предусловите за посилен економски развој и...
Регион

„Лидл“ ќе инвестира 700.000 евра во БиХ

22 фев 2021
Трговецот веќе барал локации во Стар Град
Регион

БиХ: Увозот на кафе во 2020 година е помал за 800 тони

18 јан 2021
Минатата година БиХ увезе 21,08 милиони килограми кафе, што, според податоците на угостителските здруженија, било доволно за повеќе од 2,5...
Регион

БиХ: Порасна домашното производство на средства за дезинфекција

17 ное 2020
Вредноста на увозот на средства за дезинфекција и лична хигиена, како и на средствата за перење и чистење, во Босна и Херцеговина за...
Регион

Месната индустрија „Браќа Пивац“ планира инвестиција во Љубушки

17 окт 2020
Советниците на Градскиот совет на Љубушки ќе ја разгледуваат размената на недвижен имот меѓу градот на овој град и месната индустрија...
Регион

БиХ: Следната година „Ласта“ ќе почне да работи

19 авг 2020
Фабриката за кекси и вафли „Ласта“ од Чапљина ќе почне со работа во првата половина на 2021 година, откако до крајот на годинава ќе заврши...
Вчитува уште новости...