Hashtag: 'Европа'
Свет

Владите интервенираат во борбата со високите цени

25 сеп 2023
Низ цела Европа потрошувачите продолжуваат да се соочуваат со инфлацијата и со високите цени на прехранбените производи, што резултира...
Свет

„Амазон“ и во Европа ќе лансира електрични возила

04 јул 2023
„Амазон“, гигантот во е - трговијата, ќе ги лансира своите први европски комбиња на американскиот производител на електрични возила...
Свет

Подем на трговските марки низ цела Европа

21 мар 2023
Во 2022 година продажбата на приватните трговски марки се зголеми во 14 од 15. земји што беа предмет на анализа на „Нилсен IQ“...
Свет

Дисконтерите растат во Европа

30 сеп 2022
Потрошувачите со повисоки приходи сè повеќе да мигрираат кон дисконтите при секојдневните набавки
Свет

Европа очекува најниски приноси на мед во историјата

08 ное 2021
Неповолните временски услови и климатските промени ќе имаат трајно влијание врз производството
Свет

„Молсон коорс“ ќе има нов директор за Европа

04 ное 2021
Двете одлуки ќе стапат во сила на 1 јануари 2022 година
Македонија

„Европа“ отвори киоск во „Ист гејт мол“

02 ное 2021
На денот на отворањето на новиот трговски центар, македонската кондиторска компанија „Европа“ отвори киоск на првиот кат во јужното...
Свет

Се очекува историски најниско производство на вино

24 сеп 2021
Европското здружение на земјоделци објави дека очекува историски најниска берба на грозје за производство на вино во сезоната 2021/2022...
Актуелно

Ултрабрзата достава ја освојува Европа

24 авг 2021
„Гетир“, „Зап“, „Флинк“, „Џокр“, „Горилас“, „Визи“, „Џифи“, „Кажу“, „Дија“... се дел од операторите што нудат ултрабрза достава...
Свет

Секој трет Европеец купил фалсификат производ преку онлајн продавница

11 јун 2021
Според податоците на Евростат, повеќе од 70% од граѓаните на ЕУ купувале преку Интернет во текот на претходната година
Свет

Европа го намали производството на пластика

11 јун 2021
а падот на побарувачката најмногу влијаеше намаленото производство во два главни сектори во кои се користи пластика - амбалажната и...
Актуелно

Руски „Мере“ се шири во Европа

21 мај 2021
Трговецот бара потенцијални локации во Велика Британија, а сега сака да влезе и на пазарот во Белгија
Вчитува уште новости...