Hashtag: 'лозари'
Македонија

„Тиквеш“ продолжува со откупот на грозје според објавените критериуми и цени

13 сеп 2021
По отстранувањето на синоќешните блокади, „Тиквеш“ денеска продолжи со откуп на грозје од оние кооперанти кои согласно утврдената...
Македонија

„Тиквеш“ почна со потпишување договори со лозарите

12 јул 2021
Винарската визба „Тиквеш“ почна со потпишување договори со лозарите. Првите договори беа склучени на средината од јуни, а досега се...
Македонија

Министерот за земјоделство: Ќе се откупи целото грозје до последно зрно

24 сеп 2020
Цената што ќе ја добијат лозарите е 12 денари со државната поддршка
Македонија

Лозарите бараат поддршка од странските амбасади за извоз на грозјето

21 авг 2020
Само конкуренцијата при откупот може да придонесе за подобар гроздобер оваа година
Вчитува уште новости...