Hashtag: 'ракија'
Регион

Промовирана нова ракија од брендот Yebiga

16 апр 2021
За популарноста придонесе и фактот дека промотер и идеен творец на оваа ракија е Били Гулд, басист на групата Faith No More
Регион

Србија доби Банка за ракија

22 окт 2019
Клиентот со помош на вработените ги става состојките во буриња од 50, 100 или 220 литри
Македонија

Законот за акцизи e одложен за ноември

18 јул 2019
Според образложението, одложувањето е на барање на бизнис-заедницата
Македонија

За домашната ракија ќе се плаќа акциза

09 авг 2018
Според Предлог-законот, земјоделецот има обврска да ја извести Царината за времето и местото на производство на ракијата.
Вчитува уште новости...