Hashtag: 'малопродажба'
Анализи

ИГД: Приоритети на кои индустријата треба да се фокусира

14 дек 2022
Иако дигитализацијата на малопродажбата се издвојува како клучен приоритет, употребата на технологијата може да направи значителна...
Локално

К. Теодосијадис: Горд сум на трајното влијание што го имав врз малопродажбата и врз економијата

06 јул 2022
Консантинос Теодосијадис, генерален менаџер на „Тинекс“, неодамна објави дека на крајот на јуни ја завршува својата долгогодишна...
Македонија

Во јануари намален прометот со храна во малопродажбата

28 фев 2022
Прометот во трговија на мало со храна, пијалаци и тутун во јануари е намален номинално за 1,4 отсто, а реално за 8,5 отсто
Актуелно

Мајк Антони: Стратегии на брендовите

17 ное 2021
Разликите во начините на купување се неверојатни. Затоа разбирањето на различните купувачи, процесите на купување и на однесувањето е...
Анализи

Еуромонитор: Технолошки иновации во малопродажбата (втор дел)

15 ное 2021
Професионалците од индустријата очекуваат дека пандемскиот период ќе има долгорочно влијание врз социјалното и пазарното однесување...
Анализи

Еуромонитор: Технолошки иновации во малопродажбата (прв дел)

18 окт 2021
Ковид-19 ја забрза дигиталната трансформација во малопродажната индустрија. Покрај зголемувањето на можностите за подобро опслужување...
Регион

„Конзум“ на прво место во малопродажбата во Хрватска

12 окт 2021
Приходите на хрватските трговци со мешана стока во 2020 година изнесуваа нешто повеќе од 40 милијарди куни
Регион

Пораст на малопродажбата во Хрватска

24 сеп 2021
Приходите на хрватските трговци со мешана стока во 2020 година изнесуваа нешто повеќе од 40 милијарди куни, што е за 306 милиони куни повеќе...
Свет

„Гардијан“: Малопродажен феномен во Велика Британија

20 сеп 2021
Кризата на работна сила во Обединетото Кралство – која ги зафаќа бизнисите со превоз на храна, земјоделски производи, малопродажба и...
Свет

Кинеската малопродажба расте многу побавно од очекуваното

16 сеп 2021
Продажбата на мало во Кина се зголеми за разочарувачки 2,5 проценти во август од претходната година
Малопродажба

Шанса за зајакнување на односите со купувачите

13 сеп 2021
Трговците на мало треба да размислат како ќе ги задоволат потребите на купувачите, кои имаат нов поглед на храната, работата и на...
Анализи

Еуромонитор: Влијанието на ковид-19 врз малопродажбата

12 авг 2021
Ѕвезди на 2020 година дефинитивно беа онлајн и трговијата преку мобилните телефони, кои беа единствените малопродажни канали што...
Вчитува уште новости...