Hashtag: 'Хрватска'
Регион

„Певекс“ се залага за бесплатна недела

22 мај 2020
„Певекс“ повикува на законско регулирање на прашањето за работа во недела, а компанијата се залага за бесплатна недела, бидејќи, како...
Регион

Звонимир Секи нов директор за маркетинг во „Франк“

03 мај 2020
Секи стана дел од тимот на „Франк“ на почетокот на април преземајќи ја позицијата директор за маркетинг, водејќи го стратешкото...
Регион

Квартален раст на продажбата и добивките на „Атлантик група“ и покрај рестрикциите

28 апр 2020
Деловната добивка (EBIT) во овој период изнесува 16,2 милиони евра и е зголемена за 15,4%, додека нето добивката во однос на првиот квартал лани...
Регион

Преполовена потрошувачката во Хрватска

26 апр 2020
Во сите дејности на системот за фискализација неделава, бројот на сметки е намален за 62%, а нивниот износ за 52% во споредба со истиот...
Регион

Донирани се 20 тони млечни производи

17 апр 2020
Мерката вредна 2,5 милиони куни има повеќе ефекти - им помага на малите млекарници да продаваат вишоци, а производителите на млеко го...
Регион

Иновативна амбалажа за онлајн купување

09 апр 2020
Се менуваат глобалните трендови во потрошувачките навики и сегментот онлајн купување континуирано расте, порачаа од компанијата
Регион

„Метро“ ќе им исплати награда на работниците

02 апр 2020
На сите вработени „Метро кеш & кери“ – Хрватска ќе им исплати награда во износ од по 1.000 куни (по околу 130 евра).
Регион

„Нектар“ донираше за да се обезбедат тестови за коронавирус

28 мар 2020
Компанијата „Нектар“ се придружи на акцијата што ја спроведува Стопанската комора на Србија и донираше 5 милиони динари за набавка на...
Регион

Одобрено: „Браќа Пивац“ може да го преземе „Краш“

27 мар 2020
Хрватската Агенција за заштита на пазарниот натпревар го одобри преземањето на „Краш“ од страна на месната индустрија „Браќа...
Регион

Хрватска: Пакети „Подравка“ бесплатно на домашна адреса

25 мар 2020
„Подравка“ и „Хрватска пошта“ ги здружија силите и овозможија онлајн нарачка на пакети со производите на „Подравка“, со бесплатна...
Регион

„Сапониа“ ги награди вработените

24 мар 2020
Управата на „Сапониа“ одлучи да ги награди своите вработени со еднократна награда во износ од по 1.000 куни (133 евра) и на тој начин им се...
Регион

„Певекс“ ја осигура исплатата на нето-плати за 6 месеци

18 мар 2020
Нема да се отпуштаат работници па дури и ако поради вирусот се затворат одредени продавници
Вчитува уште новости...