Македонија

„Витаминка“ ја зголеми добивката и покрај пандемијата

06 авг 2020
„Витаминка“ АД Прилеп за периодот јануари-јуни  2020 година оствари добивка на износ од 9,456 илјади денари и е повисока во однос на истиот период лани кога изнесувала 7,540 илјади денари.
 
Остварените единечни вкупни приходи во периодот јануари-јуни  2020 година изнесуваат 1.190.390  илјади денари и во споредба со остварените во 2019 година за истиот период бележат  пораст од 4 отсто. Во структурата на вкупните приходи најголемо учество, 98 отсто, имаат приходите остварени од продажба на производи и услуги  од основна дејност,  кои во споредба со остварените во 2019 година бележат пораст од 4 отсто.
 
Остварените единечни вкупни расходи во периодот јануари- јуни 2020 година изнесуваат 1.135.465 илјади денари и во споредба со остварените во 2019 година бележат раст од 4 отсто.  Растот  на вкупните расходи е во корелација со работењето во 2020 година за извештајниот период.
 
Во текот на извештајниот период не е одобрена дивиденда. Добивката од минатата година е рапределена во резервен фонд за инвестиции во материјални вложувања.
 
Вкупните инвестиции во основни средства во 2020 година за извештајниот период  изнесуваат 53.255  илјади денари.
 
Вкупните единечни обврски по кредити на 30.06.2020 година изнесуваат 1.028.390 илјади денари и во споредба со состојбата  на 30.06.2019 година бележат зголемување 26 отсто.
 
Во периодот јануари-јуни 2020 година во „Витаминка” не се реализирани  дополнителни  нови вработувања.


@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира. 


Слична содржинаЧетвртиот пакет антикризни мерки ќе биде објавен во недела

21 сеп 2020

Македонија во следната година очекува раст на БДП од 4,8 отсто

21 сеп 2020

Секој може да биде газда за 1 евро

21 сеп 2020

Уште пет години продолжена дозволата на „Пакомак“ за колективно постапување со отпад

21 сеп 2020

Министерот за земјоделство: Ќе се откупи целото грозје до последно зрно

21 сеп 2020

Грантови за уште 31 фирма преку Фондот за иновации

21 сеп 2020
Вчитува уште новости...