Mario Korbar на 10 FMCG Summit ќе говори за контролингот како двигател на деловниот раст и за тоа како да се искористат податоците за стратешки успех.
На денешниот конкурентен пазар, контролингот е клучна функција што му овозможува на менаџментот да донесува информирани одлуки и да поттикне стратешки раст. Во ова предавање ќе прикажеме како контролингот придонесува за одржлив развој на компаниите, ги подобрува деловните процеси и помага во оптимизација на ресурсите. Ќе зборуваме за придобивките од воведувањето контролинг, со акцент на подобрување на процесите за носење стратешки одлуки. Дополнително, ќе презентираме практични примери за примена на ИТ алатки во поддршка на контролингот, покажувајќи како дигитализацијата на процесите овозможува побрза анализа на податоци и носи вистинска вредност за компаниите во FMCG секторот.
Корбар кариерата ја започнал како професор по математика, но набрзо се пренасочил кон ИТ-индустријата. За време на неговото 25-годишно ИТ-патување, тој учествувал во имплементација на ИТ деловни решенија (главно ERP и BI) во различни улоги, прво како програмер, потоа како проект-менаџер и консултант за деловни решенија, главно за клиенти од областа на производство и трговија (трговија на големо, дистрибуција, трговија на мало). Една од неговите области на експертиза е архитектура и имплементација на ИТ-решенија за контрола на поддршката. Неговата мисија е да го премости јазот помеѓу бизнисот и ИТ, создавајќи консултанти со деловно знаење и ИТ-вештини. Оттука, мотото Data Sense – „каде што ИТ зборува за бизнис“.
Резервирајте го 31 октомври и проследете ги најдобрите говорници од земјата, регионот и од светот
КОТИЗАЦИИ
1 учесник – 199 евра
2 до 3 учесници од компанија – 189 евра по лице
4 до 6 учесници од компанија – 179 евра по лице
За 7 и повеќе учесници од компанија – 169 евра по лице
*Цените се без ДДВ
Цената за котизација вклучува следење на сите предавања, ручек и кафе пауза за едно лице.
ПРИЈАВИ И КОНТАКТ
info@fmcg-summit.mk
@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.