Актуелно

Швајцарците почнаа да прават чоколадо во Србија

24 фев 2021

Најголемиот светски производител на чоколадо, швајцарската компанија „Бери Калебаут“ почна со работа во фабриката лоцирана во слободната економска зона во Нови Сад. 

Тоа е најголемата и најсовремена фабрика за чоколадо отворена во Југоисточна Европа. Планираниот годишен извоз од неа се очекува да достигне 95,7 милиони евра годишно. Вкупниот обем на инвестиции за период од пет години е проектиран на 50 милиони евра, додека планираниот почетен годишен производствен капацитет е 50.000 тони. 

Планираниот годишен извоз од фабриката во Нови Сад се очекува да достигне 95,7 милиони евра годишно. 

 



@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира. 


Слична содржина



Ирена Смиљаниќ, „Монделез“: Изборот е секогаш наш

12 мар 2021

БиХ ги ограничи маржите за брашно, леб, млеко...

12 мар 2021

Skopje Marketing Summit ќе се одржи онлајн на 20 мај

12 мар 2021

Ќе има уште 18 нови „Рамстор“ супермаркети и 700 вработувања

12 мар 2021

Милијардерот Тенис ја продава семејната компанија

12 мар 2021

Горан Теменугов: Хаос

12 мар 2021
Вчитува уште новости...