Hashtag: 'Колумна во понеделник'
Колумни

Колумна во понеделник: Предизвици и актуелни трендови во FMCG-индустријата

26 јун 2023
Преку прифаќање на технологијата, одржливоста, глобализацијата и еволуирачките барања на потрошувачите, компаниите можат да се...
Колумни

Колумна во понеделник: Неизоставен дел од секој бизнис

20 фев 2023
Маркетингот е она што треба да биде неизоставен дел од секое успешно работење во секој дел од бизнисот, неизоставен во промотивните...
Колумни

Колумна во понеделник: Контролинг во функција на управување со перформансите

13 фев 2023
Контролерите на дневна основа со помош на BI алати, генерираат извештаи кои се од суштинска важност за организацијата и на тој начин...
Колумни

Колумна во Понеделник: Инфлација, цени, флуктуации

13 јун 2022
Реалноста е дека во денешниот нестабилен и постојано променлив пазар, клиентите го променија начинот на кој работат, а консументите ги...
Колумни

Колумна во понеделник: Понеделник: Што правиме сега?

23 мај 2022
Како почеток на работната недела, понеделник ви дава шанса да почнете сè од почеток 52 пати годишно! - Дејвид Двек
Колумни

Колумна во понеделник: Иднината на домашната трговија

16 мај 2022
Кога решив да ја посветам оваа колумна на иднината на домашната трговија, знаев дека сум на лизгава почва. Секое спомнување на...
Колумни

Колумна во понеделник: Стрес на работа!

09 мај 2022
Стресот е број еден директен (или индиректен) убиец на 21 век. Каде и да се свртите секаде се пишува за стресот, како влијае на нас, како да...
Колумни

Колумна во понеделник: Со генерацијата Z бизнисот останува во вистински раце

18 апр 2022
Иако се млади, тие се свесни следбеници на личното критичко размислување, разбираат и се подготвени да го пофалат и забележат сето она...
Колумни

Колумна во понеделник: Метаверзум аnte рortas или аnte рortas метаверзум

11 апр 2022
Дигитализацијата e засилено употребуван термин во последно време – искрено, многу пати и во погрешен контекст, а како терминологија...
Колумни

Колумна во понеделник: Новиот свет и човечките ресурси

04 апр 2022
Променливиот свет на работа ќе бара професионалци за човечки ресурси кои се агилни и имаат способност да се приспособат и да водат...
Колумни

Колумна во понеделник: Работата го чини човекот племенит

28 мар 2022
Во ера на напредна технологија, виртуелна реалност, луксузни патувања до Месечината, во ера на секојдневни (не)пригоди единствена...
Колумни

Колумна во понеделник: Понеделник - најубавиот ден во неделата

21 мар 2022
Вчитува уште новости...