Hashtag: '„Бимилк“'
Македонија

Брендот Битолско млеко со 10 витамини ја поддржа детската трка „Охрид трчаТ“

22 мај 2023
На неформалната детска трка сите првачиња кои истрчаа по 100 метри беа победници
Македонија

Поголемо пакување на млечните производи на „Бимилк“

26 апр 2023
„Бимилк“ деновиве излегува на пазарот со гратис количина на омилените млечни производи
Македонија

„Бимилк“ подароци за децата од социјално загрозените и ранливите категории низ цела Македонија

26 дек 2022
Децата се нашата клучна категорија и секој придонес за нивно подобро здравје е наша долгорочна цел и заложба на која континуирано...
Македонија

Инвестиција од 1,2 милиони евра на „Бимилк“ за фармерите

20 дек 2022
Набавка на 500 висококвалитетни јуници со цел стабилизација на млекопроизводството во земјата
Актуелно

„Бимилк“: Пристигна и вториот робот за измолзување

07 дек 2022
Вториот робот за измолзување, набавен преку проектот на „Бимилк“ и УСАИД чија цел е модернизација и унапредување на...
Македонија

„Бимилк“ го отвори Битолското детско игралиште

26 сеп 2022
Вредноста на донацијата е 2.000.000 денари
Македонија

Со помош на „Бимилк“: Робот ќе ги молзе кравите во фармата „Пивко“

15 сеп 2022
Во Македонија пристигна најавениот робот за молзење и е доставен кај корисникот, фармата „Пивко“, долгогодишен кооперант на...
Македонија

„Бимилк“ ја додели главната награда за 70 години постоење

05 јул 2022
Во текот на осумте недели, беа доделени 16 паметни телефони, 16 LED smart телевизори 43", 37 пакети со производи Битолско млеко и највредната...
Македонија

„Бимилк“ го одбележа Денот на млекото со донација за Домот за доенчиња - Битола

06 јун 2022
„Бимилк“ секоја година го одбележува овој ден со донации за повеќе организации и здруженија
Македонија

„Бимилк“ ќе овозможи фармерите да користат робот за измолзување на кравите

07 апр 2022
Битолската компанија „Бимилк“ која годинава одбележува 70 години постоење, најави поддршка за фармерите за користење најсовремена...
Македонија

„Бимилк“ обележува 70 години постоење

05 апр 2022
Изминатите пет години инвестирани се повеќе од 10 милиони евра во развој на компанијата, вклучително и проекти наменети за заштита на...
Македонија

„Пакомак“ ги објави добитниците на награди од конкурсот „Trash for Art“ 2022

21 мар 2022
Оваа година, „Пакомак“ заедно со партнерите „Пивара Скопје“ и „Бимилк“, обезбедија вредни парични награди за трите најдобро...
Вчитува уште новости...