„Нестле“ ќе инвестира 6,5 милиони евра во производство на бело чоколадо во фабриката Перуџина во Сан Систо.
Со оваа инвестиција, објектот во Сан Систо ќе стане единствен производител на брендовите Галак и Милкибар за европскиот пазар.
Според компанијата, овој потег ќе ја модернизира линијата за производство на бело чоколадо, која треба да започне со работа до средината на 2024 година.
Конкретно, фазата на пакување ќе се зајакне, користејќи напредна технологија со високи перформанси, соопшти прехранбениот гигант.
Компанијата очекува да го зголеми обемот на производство на бело чоколадо од 2025 година за 15%, во споредба со сегашното производство.
Фабриката „Сан Систо“ игра сè поважна улога во стратегијата за раст на „Нестле“, што е докажано со оваа нова инвестиција, која ќе придонесе фабриката да стане конкурент во производството на бело чоколадо на меѓународно ниво. Потврдена е извонредната способност на фабриката брилијантно да одговори на локалните и меѓународните потреби, рече Марко Траваља, претседател и извршен директор на „Нестле“ во Италија.
@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.