Актуелно

Мислења и коментари: Социјалните претпријатија го менуваат бизнис - светот

23 апр 2019
На ниво на ЕУ, во социјални претпријатија работат 15 милиони работници. Во Македонија има неколку убави приказни, но порастот на...

Горан Теменугов: НУЛА

22 апр 2019
Упорното форсирање на моралниот хазард, опростување на долговите на општините, неказнување на неодговорното трошење на народните......

Горан Теменугов: 1%, подобро ни е, ама не чувствуваме

09 апр 2019
Сè додека политичарите се фалат со бројки и со тоа што финансиски му наметнале на бизнисот, работата нема да ја биде

Мислења и коментари: Интернационализирање на македонските компании

22 мар 2019
Според податоците од Државниот завод за статистика во Македонија, само 3.500 компании извезуваат, а тоа е околу 5% од вкупниот број активни...

Горан Теменугов: Сурфај нежно

04 мар 2019
Сурфајќи на висок бран наречен најекономска година, останавме затечени од објавениот пензиски криминал, најавениот поврат на 15% ДДВ,...

Трендови: Вештачката интелигенција во FMCG-секторот

04 мар 2019
Дојде време кога FMCG-компаниите треба целосно да го дигитализираат синџирот на снабдување за работниот процес да стане транспарентен и...

Посетивме: InStore во музејот на „Волмарт“

04 мар 2019
Во малото гратче Бентонвил, во Арканзас, каде што живеат околу 25.000 жители, дојдовме до улицата Валтон 5-10 во посета на музејот на...

Зоран Богетиќ: Несигурноста на новата елита

25 фев 2019
Загрижува приливот од решенија copy-paste, често за нас незабележливи. Последица од нив се деловната безличност и проблематичниот опстанок...

Мислења и коментари: Ќе се оствари ли владиниот економски оптимизам?

19 фев 2019
На прагот сме на економски бум или на уште една просечна година – иако Владата веќе ја прогласи 2019 за година на економијата,...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 178 | следни