Работење

Антонио Зрилиќ: Како да ги подобрите перформансите на логистиката?

06 мар 2019
Постојат низа знаци за лошо работење во логистиката. Треба да му се спротивставиме на поривот да ги решаваме симптомите бидејќи тие се...

Гоце Пачемски: Искрено и со факти пред медиумите

21 фев 2019
Немојте да ја прикривате кризата! Не залажувајте се, лошата ситуација не може да се претвори во добра. Со менаџирање на кризата можат...

Гоце Пачемски: Oдноси со јавноста за време на криза - прв дел

17 дек 2018
Секоја компанија треба да има однапред подготвен акциски план за управување и комуникација за време на криза

Беки Патрида: Повратно логистички практики и организациски фактори

17 дек 2018
Од индустријата и годишниот приход зависи во колкава мера компаниите ќе вложуваат во управувањето со повратот на производите...

Филип Лунески: Инспирацијата е во нас

12 дек 2018
Ревизија на 2018 и предвидувања за категори-менаџментот во 2019 година.

Гоце Пачемски: Наjчесто употребувани ПР-алатки: соопштение и прес-конференција

19 ное 2018
Ефективното соопштение за јавноста треба да биде напишано според новинарски стандарди и стилови, а за успешна прес-конференција,...

Филип Лунески: Промена на пазарната сцена

15 ное 2018
​Импликациите од консолидацијата се претежно од позитивен карактер, бидејќи промовираат нови бенефити кои го „оправдуваат“ тој...

Филип Лунески: Купувач vs. консумент

15 ное 2018
Секој потрошувач има исконска желба да донесе мудра одлука при купувањето – целта на маркетингот за купувачи е да допре до купувачот...

Антонио Зрилиќ: Логистика со брзина на светлината

12 ное 2018
Иако можеби ќе ви звучи необично, основната функција на модерното складиште не е складирање на стоката туку нејзин излез од...

Филип Лунески: Сè поблиску до потрошувачите

19 окт 2018
Со успешна персонализација се зголемува лојалноста на потрошувачите кон брендот, се придонесува за поголема ефикасност во...

Мирта Фрајсман Чобанов: Претворете го конфликтот во предност

15 окт 2018
Секој има своја асоцијација за зборот „конфликт“. Некои помислуваат на нешто негативно, лошо, насилно, страв, расправија, судир...,...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 169 | следни