Регион

Нова фабрика за преработка на овошје во Ариље

20 мар 2019
Претходната недела беше положен камен-темелникот за фабриката за преработка на овошје „Х & С фрутс“, заедничка инвестиција на Србија и...

„Виолета“ ќе излезе на три нови пазари - албанскиот, бугарскиот и полскиот

13 мар 2019
Компанијата го проширува постоечкиот погон во општина Груде за 7.000 м2 и вложи 15 милиони евра во нови линии за сериско производство

Пораст на приходите и на добивката на „Агрокор“

12 мар 2019
Во извештајот се вклучени резултатите од 16 компании во три сегменти: малопродажба и големопродажба, прехрана, како и земјоделство

„Горење“ го сели производството на фрижидери во Србија

12 мар 2019
Дел од производството на словенечкиот бренд се сели од Велење, Словенија во Ваљево, Србија

Црногорската Влада им забрани на трговците да работат во недела

08 мар 2019
Овој концепт е добар. Мораме политиката да ја социјализираме и да ја направиме похумана. Трката за пари и профит уништи многу од нашите...

„Конзум“ ја унапредува малопродажната мрежа во БиХ

07 мар 2019
Освен преуредување на веќе постоечките, од 1-ви април ќе се отвораат и нови објекти

Две банки се противат имотот на „Меркатор“ да се пренесе на „Фортенова груп“

06 мар 2019
„Фортенова груп“ од неоадмна е новото име на хрватската компанија „Агрокор“

Се повлече основачот на маркетите „Туш“, бизнисот го остави на синот

05 мар 2019
Продажната мрежа на „Туш“ во Словенија има повеќе од три милиони купувачи месечно

„Лидл“ отвара уште два маркети во Србија

04 мар 2019
Продавниците во Белград и во Чачак се први што синџирот маркети ќе ги отвори оваа година

„Агрокор“ доби ново име - „Фортенова груп“ и ново раководство

01 мар 2019
Фабрис Перушко е предложен за главен извршен директор на „Фортeнова груп“, а Ирена Вебер за заменик главен извршен директор и главен...

Година на рекорди во „Атлантик група“

28 фев 2019
Во 2018 година, компанијата постигна рекордни продажби на сите главни пазари и забележа најниска задолженост од 2010 година

Хрватски „дм“ им дава по 1.350 евра на вработените кои стануваат родители

26 фев 2019
Минатата година, работниците во „дм-дрогери маркт Хрватска“ ја испратија со 75 бебиња во своите семејства
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 2121 | следни