Регион

Швајцарците почнаа да прават чоколадо во Србија

24 фев 2021

Најголемиот светски производител на чоколадо, швајцарската компанија „Бери Калебаут“ почна со работа во фабриката лоцирана во слободната економска зона во Нови Сад. 

Тоа е најголемата и најсовремена фабрика за чоколадо отворена во Југоисточна Европа. Планираниот годишен извоз од неа се очекува да достигне 95,7 милиони евра годишно. Вкупниот обем на инвестиции за период од пет години е проектиран на 50 милиони евра, додека планираниот почетен годишен производствен капацитет е 50.000 тони. 

Планираниот годишен извоз од фабриката во Нови Сад се очекува да достигне 95,7 милиони евра годишно. 

 



@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира. 


Слична содржина



Промовирана нова ракија од брендот Yebiga

09 апр 2021

Хрватска за шест години заштити 31 производ

09 апр 2021

„Кристал 123“ АД - Велес ја продава стоковната куќа „26 јули“ во Скопје

09 апр 2021

„Белје плус“ ќе вложи 10 милиони евра во поранешната фабрика на „Мегле“

09 апр 2021

Најголемиот европски онлајн трговец стигнува во Хрватска

09 апр 2021

Српската храна на саем во Москва

09 апр 2021
Вчитува уште новости...