Македонија

Отворен нов супермаркет СТЦ во Опае

07 јун 2019

Новиот супермаркет СТЦ во селото Опае ги отвори вратите за потрошувачите на 31 мај.

Продажниот објект се простира на површина од 650 квадратни метри, а пред него има простран паркинг од 800 квадратни метри. Персоналот на новиот СТЦ го сочинува тим од 12 луѓе, а купувачите може да се услужуваат на две наплатни каси.

Асортиманот, кој се состои од околу 6.000 артикли, опфаќа голем број прехранбени производи и пијалаци, свежо овошје и зеленчук, средства за чистење, садови за домаќинството, играчки, школски прибор итн.

Новиот супермаркет, кој е на едно ниво, е еден од најдобро опремените продажни објекти на трговецот, со модерен ентериер, уреден според светските трендови. Супермаркетот во Опае е четврти во трговската мрежа на СТЦ, која почна со работа во 2012 година. Два од маркетите се лоцирани во Куманово, а еден е во селото Черкези. Од менаџментот на СТЦ за InStore откриваат дека планираат отворање на нов маркет, кој ќе биде на некоја добра локација во Куманово.