IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Понеделник, 20.08.2018 || „Хенкел“ оствари добри резултати во вториот квартал годинава  |  ДИС отвори два маркета во Параќин  |  Законот за петокраката може да го забрани Heineken  |  „Констелејшн брендс“ вложува 5 милијарди долари во марихуана  |  Скопско ги враќа маалските дружби во Карпош  |  Нов начин на пакување на бананите  |  Наскоро ќе се знае судбината на „Равница“  |  Во Србија храната се купува на одложено  |  „Унилевер“ има нов логистички партнер  |  Реновиран „Рамстор“ во Ново Лисиче  |  „Шпар“ ќе отвори уште 80 објекти  |  Успешно прво полугодие за „Баерсдорф“  |  Осмислена првата паметна кошница за мед  |  ЕУ одобри извоз на млеко од БиХ  |  Спорните соини шницли на „Виталиа“ содржат ГМО  |  За домашната ракија ќе се плаќа акциза  |  „Лидл“ го намалува прехранбениот отпад  |  Ќебапи и плескавици со пилешко се продавале како свински и говедски  |  ГМО во сојата на „Виталиа“ и во кочански ориз  |  Нови награди за македонските вина  |   ||
   

Свет: Розовиот Kit Kat пристигнува и во Европа

12.04.2018

Швајцарската групација „Нестле" следната недела ќе ја лансира розовата верзија на чоколатцето KitKat во Европа, по тестирањето на производот во Јапонија и во Јужна Кореја.

Потегот е дел од стратегијата на прехранбениот гигант да ја трансформира понудата на слатки производи со воведување иновации. За почеток, новото чоколатце ќе биде достапно во Велика Британија по цена од 1,2 долари, по што ќе следува лансирањето и во другите европски земји.

Со пуштањето на пазарот, KitKat ќе стане првиот потрошувачки бренд, кој како нов вид чоколадо го развила компанијата „Бари Колбо". Б2Б-производителот на чоколадо и на какао го претстави новиот вид смеса за чоколадо во септември минатата година, како додаток на постојните вкусови – млечно, црно и бело. За „Нестле", по повеќе од 10 години истражување, ова е првиот нов вид чоколадо со децении наназад.

Розовото чоколадо (Ruby) е направено од посебни црвени какао-зрна руби, со арома и со боја на шумско овошје, кои се одгледуваат во Брегот на Слоновата Коска, Еквадор и во Бразил. Со посебен технолошки процес, се добива розово чоколадо со природна боја и вкус.


Назад
 
 
 
 
back to top