Hashtag: 'Хрватска'
Регион

„Певец“ доби ААА сертификат

13 мај 2019
Бонитетната оценка ААА претставува натпросечна бонитетна вредност на деловниот субјект, а се темели на финансиските извештаи на...
Регион

„Мид Европа“ го купува „Млинар“

10 мај 2019
„Млинар“ е водечка малопродажна и големопродажна компанија во Хрватска и работи со најголемата пекарска малопродажна мрежа во...
Регион

„Конзум“ ги чести вработените по 100 евра за Велигден

17 апр 2019
Верувам дека одлуката за исплата на велигденски надомест како и неработниот понеделник покажуваат колку ги цениме нашите вработени и...
Регион

Хрватска двојно го зголеми извозот на јајца

17 апр 2019
И покрај падот на производството во 2017 година, извозот лани забележа позитивни трендови
Регион

Хрватите ќе извезуваат млеко и млечни производи во Кина

16 апр 2019
Извозот на трајни млечни производи на кинескиот пазар е значајна деловна можност за нас, бидејќи и сега 17 отсто од волуменот на...
Регион

„Краш“ ќе исплаќа дивиденда

15 апр 2019
Приходите за 2018 година се 886,6 милиони куни, а вкупните расходи се намалени на 813,2 милиони куни
Регион

Поранешен „Агрокор“ со оперативна добивка од 71 милиони куни за првите два месеци

12 апр 2019
Носител на добивката од малопродажба и големопродажба е „Конзум“
Регион

„Певец“ купува недвижнини

11 апр 2019
Трговскиот синџир со оваа купопродажба стана соптсвеник на 11 од вкупно 26 продажни центри во Хрватска
Регион

„Лидл“ ќе ги наградува купувачите кои ќе учествуваат во онлајн анкета

10 апр 2019
Секој месец по тројца најсреќни ќе бидат наградени со подарок - картички од 500, 200 и 100 куни
Регион

Брендот Juicy прослави 20 години

08 апр 2019
Од првичните седум, сега брендот се извезува во 22 земји - 15 во Европа, пет на Блиаксиот Исток, по една во Африка и во Азија
Регион

„Фортенова група“ почнува со работа

01 апр 2019
Од вкупно 159 компании кои делуваа во состав на „Агрокор“, 47 компании ќе добијат наставка „плус“, па така, на пример, „Конзум“ ќе...
Регион

„Атлантик група“ отвори логистичко дистрибутивен центар од 20 милиони евра

26 мар 2019
Центарот ќе биде полигон за нови технологии кои се веќе вградени или се во процес на вградување, како што се автономни логистички роботи
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 25 | следни