Hashtag: 'извоз'
Регион

„Аргета“ БиХ доби дозвола за извоз во ЕУ

04 ное 2019
Освен земјите во кои во моментов ги пласираат своите производи (Србија, Македонија, Црна Гора, Албанија), истите ќе се извезуваат и во...
Регион

Продолжува извозот на хрватски производи преку „Шпар“

04 окт 2019
Во првата половина од 2019 година големи, средни и мали хрватски производители преку „Шпар“ извезле производи во вредност од 35,03 милиони...
Македонија

Поволност за извозните компании - уверение за потекло ќе се издава електронски

27 сеп 2019
Уверенијата им се потребни на извозно ориентираните компании како потврда за потеклото на производот при извоз. Досега овие уверенија...
Македонија

Стопанска комора: Извезуваат само 5 отсто од македонските фирми

16 сеп 2019
Досега преку ЕЕН која функционира 11 години во 60 земји, се склучени 7.000 деловни партнерства
Регион

Арапите ќе јадат босански пралини

05 сеп 2019
Пралините со суви сливи ќе се најдат на полиците во маркетите и во онлајн-продажба на пазарот на Обединети Арапски Емирати и во...
Свет

Се намалува извозот на млеко

14 авг 2019
Нов Зеланд е најголем извозник на млеко во светот, а Словенија најмногу извезува од земјите во регионот
Свет

Секој Европеец лани испил по 76 литри пиво

13 авг 2019
Што се однесува до извозот од земјите кои не се членки на ЕУ, соседна Србија е на високото второ место со извезени 57 милиони литри пиво
Регион

БиХ доби дозвола да извезува јајца во ЕУ

15 јул 2019
Извозот на јајца е уште еден успех за целата прехранбена индустрија на БиХ.
Македонија

Македонија е на 28 место во извозот на вино

08 јул 2019
Лидер е Франција со извоз од 11 милијарди долари или 29,5% учество во вкупниот извоз во светски рамки
Македонија

Трговските претпријатија се меѓу најголемите учесници во стоковната размена

12 јун 2019
Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека во 2017 година 90,4 отсто од вкупната стоковна размена е направена во овие два...
Македонија

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска со своите географски називи

10 јун 2019
Хрватска е втора извозна дестинација за вино во шише од Македонија
Регион

Хрватска двојно го зголеми извозот на јајца

17 апр 2019
И покрај падот на производството во 2017 година, извозот лани забележа позитивни трендови
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 29 | следни